Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 7°C

Erdoğan’dan Gazze ve Siyasi Gelişmelere Dair Önemli Açıklamalar

Erdoğan, Gazze ve siyasi gelişmelere dair kritik açıklamalar yaparak bölgedeki durumu değerlendirdi. Detaylar için tıklayın.

Erdoğan’dan Gazze ve Siyasi Gelişmelere Dair Önemli Açıklamalar
8 Nisan 2025 15:31
110
A+
A-

Erdoğan’dan Gazze ve Siyasi Gelişmelere Dair Açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda önemli mesajlar verdi. Gazze’deki duruma dikkat çeken Erdoğan, “Yaralıları taşıyan ambulanslara bile ateş açan, sağlık çalışanlarını hedef alan bir savaş suçu işleniyor. Gerilimi artırmanın kimseye yararı yok.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, küresel Siyonist lobilerinin baskılarına karşı dimdik durmaya devam edeceklerini vurguladı. “Gazze’de insanlık onuru çiğnenirken biz oradaki kardeşlerimize asla sırtımızı dönmeyeceğiz.” dedi.

Adalet ve Sorumluluk Vurgusu

Cumhurbaşkanı, 4. Antalya Diplomasi Forumu’nda devlet başkanlarıyla Gazze’deki soykırımı ele alacaklarını belirterek, “Hakkı ve mazlumu savunma konusunda kimse bize sınır çizemez.” şeklinde konuştu. Ayrıca, Suriyeli kardeşlerimizle ilgili de her zaman yanlarında olacaklarını ve Suriye’nin istikrarı için gereken adımları atacaklarını ifade etti.

Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak, siyasetin meşru yolları varken sokak eylemlerini savunanların kendilerini inkâr ettiğini belirtti. “CHP’nin durumu tam olarak budur. Siyasette hakarete, şiddete yer yoktur.” dedi.

İstanbul’daki Durum

İstanbul’daki yolsuzluk olaylarına da değinen Erdoğan, “Bu şehirdeki rüşvet çarkının nasıl işlediğini herkes biliyor. Beytülmala uzanan kirli elleri kırmak, yargının görevidir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sokak eylemlerinin ve muhalefetin açıklamalarının Türk ekonomisi üzerinde olumsuz bir etki yarattığını belirtti. “Gazi’nin partisini alıp, Batılı güçlere yaranmaya çalışanlar, yıllardır ‘dayan Yorgo’ ve ‘yetiş Yorgo’ ikilemi içinde kaybolmuş durumda.” dedi.

Gönül Diliyle İletişim

Son olarak, Erdoğan, husumet ve öfke dilinden uzak durarak, 23 yıldır olduğu gibi gönül diliyle konuşacaklarını ve 85 milyonun kardeşliğini güçlendirmek için çaba göstereceklerini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.