Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

ESTAŞ’tan Bayraktar TB2’nin Motorlarındaki Kam Mili Üretimi Başarısı

ESTAŞ, Bayraktar TB2’nin motorlarındaki kam mili üretiminde başarıyla yer aldı. Türkiye’nin savunma sanayindeki güçlenmesini ve yerli üretimi kutluyoruz.

ESTAŞ’tan Bayraktar TB2’nin Motorlarındaki Kam Mili Üretimi Başarısı
22 Nisan 2025 14:59
108
A+
A-

ESTAŞ, Bayraktar TB2’nin motorlarındaki kam millerini üretti

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından ESTAŞ, dünya çapında tanınan otomobil markalarının kam mili üreticisi olarak, savunma sanayisi alanında önemli bir başarıya imza attı. Bu başarı, ülkemizin gururu Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 insansız hava aracının motorlarındaki kam millerinin Sivas’taki üretimini kapsıyor.

İstihbarat, gözetleme ve keşif ile silahlı saldırı görevlerini başarıyla yerine getirebilen Bayraktar TB2, kısa sürede uluslararası alanda adını duyurdu. Bu gelişmenin en önemli detaylarından biri de, TB2’nin tamamen yerli ve milli motorlarının kullanılması ve bu motorların kam millerinin ESTAŞ tarafından üretilmiş olmasıdır. Bu bilgi, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın sosyal medya paylaşımıyla kamuoyuna duyuruldu.

Paylaşımında, TB2’lerde kullanılan TM100 motorunun tasarım ve Ar-Ge çalışmalarından söz eden Bayraktar, ESTAŞ ve diğer yerli sanayi kuruluşlarına teşekkür etti. Haluk Bayraktar, “Bu projenin bir parçası olmak bizi çok mutlu etti” diyerek, yerli üretimin gurur verici olduğunu ifade etti.

ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, havada gözümüz kulağımız olan dronlar için yerli ve milli olarak geliştirilen motorların, özellikle eksantrik mili üretiminde önemli rol oynadığını belirtti. Mavuş, ayrıca ESTAŞ’ın havacılık sektörüne yönelik kompozit ürünler de geliştirdiğine vurgu yaptı.

Baykar ve TUSAŞ gibi kurumların savunma sanayinde yaptığı teknolojik hamlelerin ülke için büyük bir gelişim ve gurur kaynağı olduğunu dile getiren Mavuş, “Dışa bağımlı olmadan bu üretimlerle katkı sağlamak bizim için büyük bir onur” dedi. Ayrıca, 15 yıl önce hayal bile edilemeyen bu teknolojilerin, artık hava araçlarında yer almaya başlamasının kendileri için gurur verici olduğunu sözlerine ekledi.

Son olarak Mavuş, TB2 için kam mili üretmenin kendileri için bir iftihar olduğunu belirterek, bu çalışmaların Türkiye’nin savunma sanayisindeki bağımsızlık yolunda atılan önemli adımlar olduğunu vurguladı. Böylece, ESTAŞ’ın yerli ve milli projelere yaptığı katkıların, ülkenin savunma sanayisinde ne kadar kritik bir rol oynadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.