Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Azerbaycan ve Türkiye’den PKK Terör Örgütü Kararına Destek

Azerbaycan ve Türkiye’nin PKK terör örgütü kararına destek açıklamasıyla bölgedeki güvenlik ve istikrar vurgulanıyor. Detaylar için tıklayın.

Azerbaycan ve Türkiye’den PKK Terör Örgütü Kararına Destek
13 Mayıs 2025 11:59
79
A+
A-

Aliyev, PKK’nın fesih kararını “tarihi bir olay” olarak nitelendirdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, PKK terör örgütünün kendini feshetme ve silah bırakma kararını değerlendirdi. Aliyev, Bakü’ye resmi temaslarda bulunmak üzere gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i kabul etti.

Görüşmede, Aliyev, bu gelişmeyi “tarihi bir olay” olarak tanımladı ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu siyasi iradenin bu sonucu elde etmede başlıca etken olduğunu belirtti. Ayrıca, Aliyev, Türk devletinin gücü, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teröre karşı yürüttüğü profesyonel mücadele ve Türk toplumunun sergilediği birlik ruhunun PKK’nın bu adımı atmasında belirleyici rol oynadığını vurguladı.

Gelişme ve bölgesel önemi

Aliyev, kararın yalnızca Türkiye için değil, bölge halkları için de büyük önem taşıdığını kaydetti. Milli Savunma Bakanı Güler ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını ileterek, Azerbaycan’ın terörle mücadelede verdiği desteğe teşekkür etti. Aliyev de, bu selamları memnuniyetle kabul ederek, Erdoğan’a iletmek istediğini belirtti.

Güler, Azerbaycan’ın güçlü liderliği sayesinde bölgede Ermeni teröristlere karşı kazanılan başarıyı hatırlattı ve Türkiye’nin 41 yıllık terörle mücadelesini zaferle sonuçlandırdığını ifade etti. Ayrıca, bu tarihi gelişmenin Türkiye’de kalıcı barışa katkı sağlayacağına ve bölgenin istikrarına önemli bir katkı olacağına inandığını dile getirdi.

Askeri işbirliği ve ortak tatbikatlar

Görüşmede, Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki işbirliği de ele alındı. Ortak askeri tatbikatların başarıyla sürdürüldüğü belirtilirken, iki ülke arasındaki kardeşlik ve müttefiklik ilişkilerinin askeri alanda da tüm yönleriyle gelişmeye devam edeceği vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.