Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

MGK, Terörle Mücadele ve Bölgesel Güvenliği Masaya Yatırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısında, terörle mücadele, Suriye’deki gelişmeler, barış müzakereleri ve Gazze’deki son durum değerlendirilecek.

MGK, Terörle Mücadele ve Bölgesel Güvenliği Masaya Yatırıyor
21 Mayıs 2025 12:59 | Son Güncellenme: 21 Mayıs 2025 15:35
135
A+
A-

Türkiye’nin Terörle Mücadele Süreci ve MGK Toplantısı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yarın Beştepe’de toplanacak. Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek olan MGK toplantısında, Türkiye’nin terörsüz bir ortam hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar ele alınacak.

PKK ve Silah Bırakma Süreci

Toplantının önemli gündem maddeleri arasında, PKK terör örgütünün kendini feshetme ve silah bırakma kararının ardından yaşanan gelişmeler bulunuyor. Türkiye’nin kırmızı çizgisi, örgütün Suriye ve Avrupa kollarının da bu karara uyması yönünde olacak. Ayrıca, sahadan gelen askeri ve istihbari bilgiler ışığında, bu sürecin nasıl yönetileceği tartışılacak.

Diplomatik Girişimler ve Bölgesel İstikrar

Suriye’deki istikrarın sağlanması amacıyla yapılan diplomatik girişimler de MGK gündeminde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile yaptığı zirvelerin sonuçları değerlendirilirken, MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın Şam ziyaretine ilişkin raporu da kurula sunulacak.

Ukrayna ve Rusya Arasında Barış Görüşmeleri

Türkiye’nin arabuluculuğunda yeniden başlayan Rusya-Ukrayna barış müzakereleri de MGK’nın önemli konuları arasında bulunuyor. İstanbul’da gerçekleştirilen görüşmelerin geldiği aşama ve yaklaşık üç buçuk yıl süren savaşın sonlandırılması yolları detaylı şekilde ele alınacak.

Bölgesel ve Uluslararası Güvenlik Gündemi

Son olarak, MGK toplantısında İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve bölgesel güvenlik ile ilgili diğer uluslararası meseleler de kapsamlı şekilde tartışılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.