Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 7°C

CHP’de Mutlak Butlan Gündemi ve Siyasi Gelişmeler

CHP’de mutlak butlan gündemi ve siyasi gelişmeler hakkında detaylı analizler, son durumlar ve etkileriyle ilgili güncel bilgiler burada. Takipte kalın.

CHP’de Mutlak Butlan Gündemi ve Siyasi Gelişmeler
26 Haziran 2025 18:16
88
A+
A-

CHP’de Mutlak Butlan Davası ve Gelişen Tartışmalar

4-5 Kasım 2023’te gerçekleştirilen CHP 38. Olağan Kurultayı sonrası, oyların para karşılığı kullanıldığı iddialarıyla açılan dava gündemdeki yerini koruyor. Bu davanın sonucu olarak olası mutlak butlan kararının çıkması ihtimali, CHP içindeki çatışmaları ve endişeleri artırırken, partiye geri dönmek isteyen eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun durumu da yakından takip ediliyor.

Erdoğan’dan CHP’ye Sert Eleştiriler

İstanbul Güngören’de gerçekleştirilen bin 930 konut ve iş yerinin anahtar teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerine yönelik eleştirilerini dile getirdi. Erdoğan, CHP’nin projelere “rantsal dönüşüm” yaftası vurduğunu belirterek, “Bunu kim yaptı? CHP. Beraber hareket ettikleri marjinaller yaptı” dedi. Ayrıca, CHP’nin çalışmalarına yönelik saldırıların ahlaksızca ve arsızca olduğunu ifade etti.

Deprem ve Kentsel Dönüşüm Üzerine Eleştiriler

Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin ardından İstanbul’u korumak ve şehirleri yeniden inşa etmek adına başlatılan çalışmaların engellendiğini hatırlattı. Bu süreçte, 53 binden fazla canın hayatını kaybettiğine ve 100 milyar dolarlık ekonomik zararın yaşandığına vurgu yaptı. Erdoğan, bu acı olayların ardından, milletçe yüreklerinin yandığını belirtti.

Gündem ve Hizmet Anlayışındaki Farklılıklar

Erdoğan, CHP’nin gündeminde rant ve mutlak butlan gibi kavramların yer aldığını ancak hizmet ve eserlerin bulunmadığını ifade etti. “Gündemlerinde rant var, bant var, butlan var, hatta mutlak butlan var ama hizmet yok, eser yok, kentsel dönüşüm hiç yok” diyerek muhalefetin tutumunu eleştirdi. Erdoğan, milletin güven içinde yaşaması için çalışmaya devam edeceklerini ve muhalefetin takoz siyasetine karşı duracaklarını vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.