Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Bolu’da Grand Kartal Otel Yangını Davasında İlk Duruşma Başladı

Bolu’da Grand Kartal Otel Yangını davasında ilk duruşma başladı. Gelişmeleri ve detayları yakından takip edin. Hukuki süreçler burada.

Bolu’da Grand Kartal Otel Yangını Davasında İlk Duruşma Başladı
7 Temmuz 2025 10:44
78
A+
A-

Duruşma Süreci ve Katılımcılar

Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonunda gerçekleşen ilk duruşmaya, 19 tutuklu ve toplam 32 sanık katıldı. Duruşmanın başlangıcı, sanıkların kimlik tespiti ve yoklamasıyla yapıldı. Mahkeme salonunda çeşitli siyasi figürler ve milletvekilleri de duruşmayı takip etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Otel Yangını Araştırma Komisyonu Başkanı ve Erzurum Milletvekili Selami Altınok duruşma salonunda yer aldı.

Sanıkların Durumu ve Mağdurlar

Sanıkların salona giriş sırasında, yangında oğlu Yılmaz Sarıtaş (51) ile torunları Doruk ve Nehir’i kaybeden Gülizar Sarıtaş fenalaştı ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle salondan çıkarıldı. Bu olay, mahkeme salonunda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Avukatların Tavrı ve Duruşma Gelişmeleri

Mahkeme heyeti, mağdur avukatı Yüksel Gültekin’e söz hakkı verdi. Gültekin, yaptığı konuşmada suçların şahsileştirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bu dava siyasallaşmamalı. Suç şahsidir ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi. Ayrıca, oğlunun ve gelininin eğitim durumu ve topluma katkılarından bahsederek, sorumluları vicdani sorgulamaya davet etti ve salondan ayrıldı. Gültekin, sahte gözyaşlarına karşı duruşunu net biçimde ortaya koydu ve salondan çıkarken, “Sahte gözyaşlarınızı görmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Sonuç ve Gelişmeler

İçeriğin devamı ve detaylar için takip devam ediyor. Dava sürecinde yaşananlar ve sanıkların durumu, kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.