Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Gelecek Partisi’nde Skandal Gelişmeler: İzmir İl Başkanı Gözaltında ve Parti Yapısında Çöküş

Gelecek Partisi’nde İzmir İl Başkanı gözaltında ve parti yapısında yaşanan çöküş ile ilgili son gelişmeleri öğrenin. Detaylar ve güncel bilgiler burada.

Gelecek Partisi’nde Skandal Gelişmeler: İzmir İl Başkanı Gözaltında ve Parti Yapısında Çöküş
30 Temmuz 2025 10:47
75
A+
A-

Gelecek Partisi’nin içindeki sarsıntı sürüyor

Uzun zamandır parti içinde yaşanan istifa silsilesi ile gündemde olan ve çalkalanan Gelecek Partisi, şimdi ise skandal bir olayla daha gündeme geldi. Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan ve “Türkiye için yeni bir gelecek” sloganıyla yola çıkan partinin İzmir İl Başkanı Yaşar Beyazgül, dün İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İzmir İl Başkanı Yaşar Beyazgül’ün gözaltı nedeni

Emniyetteki işlemleri devam eden Beyazgül’ün gözaltına alınma sebebi ortaya çıktı. Beyazgül’ün, “cinsel taciz” suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Parti yönetimi harekete geçti

Yaşanan olayın ardından Gelecek Partisi teşkilatı hızla tepki gösterdi. Teşkilat Başkanı Ömer Ünal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, gözaltına alınan Beyazgül’ün görevden alındığını duyurdu. Aynı zamanda, Beyazgül’ün başkanlık yaptığı il teşkilatında geçtiğimiz aylarda 29 partili toplu şekilde istifa etmişti.

Partide erime ve dönüşüm

Öte yandan, Gelecek Partisi içinde başlayan erime süreci giderek hız kazanıyor. Partinin kurucu isimlerinden İstanbul milletvekilleri Selim Temurci ve İsa Mesih Şahin ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir’in istifa ettiği duyuruldu. Bu gelişmelerle birlikte, partinin Meclis’teki vekil sayısı 4’e düştü. Ayrıca, teşkilatlarda yaşanan ciddi dağılma ve erime nedeniyle, partinin “sadece tabela partisine” dönüştüğü yönünde yorumlar yapılmaya başlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.