Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

İmralı Heyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Görüşmesi Öncesi Toplantı

İmralı Heyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi öncesi gerçekleşen toplantının detayları ve önemli gelişmeler hakkında bilgi edinin.

İmralı Heyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Görüşmesi Öncesi Toplantı
7 Temmuz 2025 17:02
78
A+
A-

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak görüşme öncesinde DEM Parti Eş Genel Başkanları ve İmralı heyeti üyeleri Pervin Buldan ile Mithat Sancar ile bir araya geldi. Bu toplantı, sürecin yeni bir aşamaya geçtiği ve önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşti.

Pervin Buldan, basın açıklamasında, Sırrı Süreyya Önder’in emeklerine değinerek, “Tarihi bir görüşme bizim açımızdan. Sürecin yeni bir aşamaya girdiği bu dönemde istişareler büyük önem taşıyor. Bu nedenle bugün Sayın Cumhurbaşkanı ile bunları konuşup tartışacağız. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Görüşmenin Önemi ve Sürecin Gelişimi

Mithat Sancar ise, görüşmenin önemine vurgu yaparak, “Biraz önce eş genel başkanlarımızla da istişare ettik. Sürecin yeni bir aşama olduğu biliniyor. Bu aşamanın özellikleri ve gereklilikleri konusunu Sayın Cumhurbaşkanı ve heyetiyle değerlendireceğiz. Sırrı kardeşimizin anısını bir kez daha yad ederek, onun büyük emekleri olduğunu vurguluyoruz. Bu emeklerin karşılık bulması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Şehit Askerler ve Barış Vurgusu

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Buldan ve Sancar, dün Pençe-Kilit Harekat bölgesinde yapılan aramada 12 askerin metan gazına maruz kalarak şehit olmasıyla ilgili olarak derin bir üzüntü yaşadıklarını belirtti. Mithat Sancar, “Haber gelir gelmez hepimizi, Öcalan’ı ve tüm kamuoyunu derinden üzüntüye boğan bu olay, barışın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu acıların yaşanmaması için barışın ilerletilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Pervin Buldan ise, şehit askerler için Allah’tan rahmet dileyerek, “Gerçekten çok üzücü bir haber aldık. Barışın kıymetini bu tür olaylar yaşandığında daha iyi anlıyoruz. Artık hiçbir insanımızın yaşamını yitirmemesi için barışın ilerlemesi şart” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.