Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 7°C

Türkiye’de Rekor Sıcaklıklar ve Sıcak Hava Dalgası Uyarısı

Türkiye’de rekor sıcaklıklar ve sıcak hava dalgası uyarısı hakkında güncel bilgiler, etkileri ve alınması gereken önlemler hakkında detaylar.

Türkiye’de Rekor Sıcaklıklar ve Sıcak Hava Dalgası Uyarısı
26 Temmuz 2025 12:58
67
A+
A-

Türkiye genelinde etkili olan Afrika kökenli sıcak hava dalgası

Türkiye’de etkili olan Afrika kökenli sıcak hava dalgası, dün ülke genelinde yüksek sıcaklıklara neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, Şırnak’ın Silopi ilçesinde hava sıcaklığı 50,5 derece ölçüldü. Bu, Türkiye’de kayıtlara geçen en yüksek sıcaklık olarak kayıtlara geçti. Önceki rekor ise 15 Ağustos 2023’te Eskişehir Sarıcakaya’da 49,5 derece olarak kayıtlara geçmişti.

En yüksek sıcaklıkların kaydedildiği noktalar

  • Mardin Kızıltepe: 49,6 °C
  • Şırnak Cizre: 49,4 °C
  • Şanlıurfa Ceylanpınar: 49 °C
  • Batman Hasankeyf: 47,9 °C
  • Diyarbakır Silvan: 47,6 °C
  • Gaziantep Karkamış: 47,3 °C
  • Kilis Elbeyli: 46,9 °C
  • Antalya Kaş: 46,7 °C
  • Adıyaman: 46,3 °C
  • Antalya kent merkezi: 46,1 °C

Hava durumu ve uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta başında yaptığı açıklamada, sıcaklıkların mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkacağı konusunda uyarılarda bulunmuştu. Özellikle Güneydoğu Anadolu ve sahil kesimlerinde yüksek sıcaklıkların etkili olacağı belirtilmişti.

İstanbul ve diğer illerden açıklamalar

İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise yaptığı açıklamada, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisinin birkaç gün daha devam edeceğini ve nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların daha da artacağını bildirdi. Uzmanlar, bu yüksek sıcaklıklarda güneşin dik açıyla geldiği 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması, bol sıvı tüketilmesi ve hassas grupların korunması gerektiğine dikkat çekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.