Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Ukrayna’da Sahte Basın Kimlikleri ve Şantaj Ağı İddiaları

Ukrayna’da sahte basın kimlikleri ve şantaj ağı iddialarını detaylarıyla inceleyen haber. Güvenlik ve medya alanındaki gelişmeleri öğrenin.

Ukrayna’da Sahte Basın Kimlikleri ve Şantaj Ağı İddiaları
30 Temmuz 2025 13:58
64
A+
A-

Son günlerde Ukrayna kamuoyunda ciddi iddialar gündeme geliyor. Özellikle sahte basın kimlikleri satan bazı kişi ve grupların, resmi bağlantılarını kullanarak Türk iş insanlarına yönelik sistematik bir şantaj ağı kurduğu öne sürülüyor. Bu yapıların başını çeken isimlerden biri olan Oleg Cheslavskiy’in, çeşitli resmi görevlilerin de desteğiyle iş insanlarına baskı yaptığı iddia ediliyor.

Ukrayna'da Sahte Basın Kimlikleri ve Şantaj Ağı İddiaları

İnternet ortamında KYIV.BLOG, FAKE OFF ve SPILNO gibi platformlarda yayınlanan manipülatif haberler ve içeriklerin, bu yapının dijital alandaki etkisini sürdürdüğü görülüyor. Bu içeriklerin kaynağı ve doğruluğu konusunda ciddi şüpheler bulunurken, bazıları doğrudan tehdit ve şantaj amacıyla üretildiği ve hedef alınan iş insanlarından para koparmayı amaçladığı düşünülüyor.

Cheslavskiy’in, Ukrayna’da daha önce dolandırıcılıkla anılan bir çete ile hareket ettiği ve bu çete aracılığıyla iş insanlarına baskı kurduğu iddia ediliyor. Kendisini “üst düzey bağlantıları olan biri” olarak tanıtan ve “İstediğim kişiyi cezaevine attırır, istediğimi deport ettiririm” şeklinde tehditlerde bulunan Cheslavskiy’in, askere gitmediği ve cephede hayatını kaybeden Ukraynalı askerlerin yardım fonlarıyla ilgili usulsüzlükler yaptığı da öne sürülüyor.

Ukrayna'da Sahte Basın Kimlikleri ve Şantaj Ağı İddiaları

Ukrayna’nın savaş koşullarına rağmen iki kez yurtdışına çıkış yaptığı iddia edilen Cheslavskiy’in, Almanya, Polonya ve Avusturya’ya yaptığı bu seyahatlerin usulsüz olduğu öne sürülüyor. Bu süreçte kimlerle temas kurduğu, hangi bağlantılar üzerinden korunduğu ve bu faaliyetlerin karşılığında ne tür çıkarlar elde ettiği ise halen netlik kazanmış değil.

Bu çete tarzı yapının sadece yerel iş insanlarını değil, ülkede faaliyet gösteren yabancı yatırımcıları da hedef aldığı belirtiliyor. Söz konusu şantaj ve karalama girişimlerinin, ülkenin uluslararası yatırım ortamına zarar verdiği düşünülüyor. İş dünyasında rahatsızlık yaratan bu gelişmelerin ardından gözler, Ukrayna devletinin bu yapılarla ilgili atacağı adımlara çevrilmiş durumda.

Ukrayna'da Sahte Basın Kimlikleri ve Şantaj Ağı İddiaları

Ukrayna'da Sahte Basın Kimlikleri ve Şantaj Ağı İddiaları

Ukrayna'da Sahte Basın Kimlikleri ve Şantaj Ağı İddiaları

Ukrayna'da Sahte Basın Kimlikleri ve Şantaj Ağı İddiaları

Ukrayna'da Sahte Basın Kimlikleri ve Şantaj Ağı İddiaları

Ukrayna'da Sahte Basın Kimlikleri ve Şantaj Ağı İddiaları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.