Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Toplumsal Güvenlik Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, toplumsal güvenlik konusundaki son gelişmeleri ve alınan önlemleri açıklayarak vatandaşların endişelerini giderdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Toplumsal Güvenlik Açıklaması
23 Ağustos 2025 17:15
63
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Güvenlik ve Huzur Vurgusu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzon Çaykara ve İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen son olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Tunç, toplumun huzurunu ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü fiile karşı önlemlerin alınacağını belirtti.

Trabzon’un Çaykara ilçesinde gelin çıkarma merasimi sırasında silahlı çatışma sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Çaykara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, silahlar ve şüpheliler gözaltına alınıp tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.

İstanbul Eyüpsultan’da ise, bir kadın sürücünün önünü kesen, saldıran ve hakaret eden şüpheli tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, şüpheli “Mala zarar verme, kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma” suçlarından mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı.

Toplum Güvenliği İçin Alınan Önlemler ve Yasal Düzenlemeler

Adalet Bakanlığı, toplumu tehdit eden ve huzuru bozan eylemlere karşı güçlü tedbirler alacaklarını açıkladı. Ayrıca, yeni yasal düzenlemeleri içeren 10. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu tarafından kabul edildi. Bu düzenlemeler kapsamında, trafikte yol kesmeye 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirildi ve trafikte başkalarının hayatını tehlikeye atmak kesinlikle engellenecek.

Toplu etkinliklerde havaya ateş açanlara ise 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngörüldü. Ayrıca, düğün ve asker uğurlaması gibi kalabalık ortamlarda silahla ateş etmenin cezası artırıldı. Meskûn mahallerde silahla ateş etme suçunun cezası 6 aydan 3 yıla yükseltildi ve ses ve gaz fişeği atabilen silahlar da suç kapsamına alındı. Bu suçlar, toplu etkinliklerde işlendiğinde cezalar yarı oranında artırılacak.

İçişleri Bakanlığı ve adli makamların aldığı önlemlerle, masum vatandaşların hayatını tehdit eden bu tür davranışların önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu konuda alınacak kararlar ve tedbirler kararlılıkla uygulanmaya devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.