Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

İBB’ye Yönelik Yolsuzluk Soruşturmalarında Rüşvet İddiaları ve Gelişmeler

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmalarında rüşvet iddialarını ve son gelişmeleri detaylarıyla ele alan güncel bilgiler.

İBB’ye Yönelik Yolsuzluk Soruşturmalarında Rüşvet İddiaları ve Gelişmeler
20 Ağustos 2025 09:45
54
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, ‘İBB Borsası’ iddiaları gündeme taşındı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel’in Rüşvet İddiası

Özel, yürütülen soruşturmalarda ortaya çıkan rüşvet iddiasına dikkat çekerek, tutuklu iş insanı Murat Kapki ile Mücahit Birinci arasında geçen görüşmeyi paylaştı. Bu görüşmeye göre, Birinci, Kapki’ye imzalaması için bir itiraf dilekçesi verdi ve karşılığında 2 milyon dolar tutarında tahliye sözü aldı. Özel, açıklamalarında bu duruma vurgu yaparak, olayın ciddi boyutlar taşıdığını belirtti.

Soruşturma ve Tahkikat Süreci

Bu iddialar sonrası, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Murat Kapki ve avukatı Mücahit Birinci hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma süreciyle ilgili gelişmeler yakından izleniyor.

Soruşturma İzni ve Son Durumlar

Öte yandan, Adalet Bakanlığı, Mücahit Birinci hakkında soruşturma izni verdi. Ayrıca, AK Parti’nin disiplin kurulu tarafından disiplin soruşturmasına alınan Birinci, aynı zamanda AK Parti üyeliğinden istifa etti. Bu gelişmeler, olayın siyasi ve hukuki boyutlarını da etkilemeye devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.