Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymasını Tetikledi: Köy Yok Oldu

Şiddetli yağışlar toprak kaymasına neden oldu, köy yok oldu. Detaylar ve gelişmeler için haberi inceleyin.

Şiddetli Yağışlar Toprak Kaymasını Tetikledi: Köy Yok Oldu
2 Eylül 2025 10:57
72
A+
A-

Katastrofik Toprak Kayması Köyü Yerle Bir Etti

ABDÜLVAHİD NUR, 31 Ağustos’ta gerçekleşen şiddetli yağışların ardından köyde ağır bir toprak kaymasının olduğunu ve köyde yaşayanların tamamının hayatını kaybettiğini açıkladı. Nur, yalnızca bir kişinin sağ kurtulabildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

SLM lideri, köydeki çok sayıda kişinin cenazesinin çıkarılması için Birleşmiş Milletler ve uluslararası yardım kuruluşlarına çağrıda bulundu. Köyün tamamen yok olmasıyla birlikte, bölgedeki insani kriz derinleşiyor.

İç Savaş ve İnsani Kriz Büyüyor

Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında devam eden iç savaş üçüncü yılını doldurdu. Çatışmaların özellikle El-Faşer bölgesinde yoğunlaştığı ve Darfur bölgesinde kıtlık ilan edildiği bildirildi. Ülkede on binlerce kişi yaşamını yitirirken, milyonlarca kişi evini terk etmek zorunda kaldı. Özellikle başkent Hartum’dan yaklaşık dört milyon insan göç etmek durumunda kaldı.

Acil Yardım Çığlığı

Darfur’un ordu yanlısı valisi Minni Minnavi, yaşanan heyelanın “sınırları aşan insani bir trajedi” olduğunu belirterek uluslararası toplumdan acil yardım talebinde bulundu. SLM ise, Marra Dağları çevresinde hayatta kalmaya çalışan sivillerin gıda ve ilaç ihtiyaçlarının karşılanamadığını vurguladı ve destek çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.