Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Ahmet Davutoğlu’ndan Özgür Özel’e sert yanıt ve Rus uçağı açıklaması

Ahmet Davutoğlu’ndan Özgür Özel’e sert yanıt ve Rus uçağıyla ilgili açıklamalar, güncel gelişmeler ve detaylar burada. Detaylar için tıklayın.

Ahmet Davutoğlu’ndan Özgür Özel’e sert yanıt ve Rus uçağı açıklaması
15 Ekim 2025 17:14
32
A+
A-

Gelişen Siyasi Tartışmalar ve Davutoğlu’nun Açıklamaları

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de düzenlenen yeni yol partisi grup toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Özgür Özel’in, Rus uçağının düşürülmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin yarışa girdiğine dair yaptığı iddiaya karşılık verdi.

Davutoğlu, Özel’in sözlerine yanıt verirken, devlet yönetiminde sorumluluk ve disiplin vurgusu yaptı. “Sayın Özgür Özel, eğer beni tanıyorsanız; ben devlet işleri söz konusu olduğunda hiç kimseyle yarışa girmem, doğru bildiğimi yaparım. Siz Türkiye’de iktidara talipsiniz, güya öyle mi?” diyerek sert tepki gösterdi.

Rus uçağı meselesine de değinen Davutoğlu, o dönemdeki kararlarının arkasında durdu. “Rus uçağının düşürülmesi benim aldığım bir karardır ve hiçbir zaman geri adım atmadım” ifadesini kullandı. Ayrıca, o günlerde yaptığı askeri talimatı ve süreçleri detaylandırarak, olayın perde arkasını anlattı.

Başbakanlık döneminde, sınırlarında yaşanan olaylara ilişkin aldığı kararları hatırlatan Davutoğlu, “Türk hava sahası, kara sahası yol geçen hanı değildir” diyerek, ülkenin güvenliği için alınan önlemleri vurguladı. Ayrıca, ilgili askeri yetkililere talimat verdiğini ve bu talimatların hiyerarşiye uygun şekilde uygulandığını belirtti.

Özgür Özel’in Grup Toplantısındaki Sözleri ve Davutoğlu’nun Tepkisi

Özgür Özel ise, CHP grup toplantısında yaptığı açıklamada, Rus uçağının düşürülmesi olayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun yarışa girdiğine işaret etti. Özel, “Rus uçağı düşürüldüğünde Cumhurbaşkanı ve Başbakan yarışa girdiler. ‘Benim talimatımla düştü’ diye” şeklinde ifadeler kullandı.

Davutoğlu, Özel’in bu sözlerine grup kürsüsünden yanıt verdi ve o dönemdeki yönetsel süreci ve alınan kararları detaylandırdı. Erdoğan’ın, olay sırasında yaptığı açıklamalar ve aldığı kararlarla ilgili eleştirilerini dile getirdi. Ayrıca, olayın sorumluluğu konusunda kendi tutumunu ve aldığı güçlü kararı savundu.

Son olarak, Davutoğlu, devlet yönetiminde disiplin ve ilkelerin korunmasının önemine dikkat çekerek, “Kimse devletin temel ilkelerini göz ardı ederek ucuz kahramanlığa kalkmasın” dedi. Ayrıca, Özgür Özel’e de adil davranılması çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.