Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Antalya ve Malatya’da Festival Coşkusu ve Çok Yönlü Etkinlikler

Antalya ve Malatya’da festival atmosferi, renkli etkinlikler ve eğlence dolu anlar sizi bekliyor. Geniş etkinlik yelpazesiyle unutulmaz anlar yaşayın!

Antalya ve Malatya’da Festival Coşkusu ve Çok Yönlü Etkinlikler
5 Ekim 2025 14:00
64
A+
A-

Festival Etkinlikleri ve Sergilerle Dolu Dolu Geçti

Şehirlerde düzenlenen çeşitli etkinlikler, sanat ve kültürseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Farklı disiplinlerden sergilerin şehir genelinde yayılmasıyla adeta yaşayan bir sanat galerisini andırdı.

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nden Anadolu’nun Renkleri Konseri

Antalya’da sahnelenen “Anadolu’nun Renkleri” konserinde, solistler Şen Sılay Erman, Işılay Meriç Karataş, Erdi Can Aybaş ve Muhammet Yusuf Yıldız, Anadolu’nun köklü türkülerini modern düzenlemelerle yeniden yorumladı. Piyanist Onur Altıparmak ise sahnede eşlik etti.

Malatya’da Manevi Atmosfer ve Fotoğraf Yarışmaları

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonu’nda düzenlenen etkinliklerde, Ubeydullah Sezikli ve Elif Avcı performans sergiledi. Ayrıca, “FotoMaraton Malatya” ve “FotoMaraton Çocuk” etkinlikleriyle farklı yaşlardan fotoğrafçılar festivale katkıda bulundu.

Arslantepe Araştırmaları ve Uluslararası Konferans

Arslantepe Höyüğü’nde gerçekleştirilen konferansta, Prof. Dr. Marcella Frangipane, Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli ve Dr. Öğr. Üyesi Varlık İndere, uzun yıllara dayanan kazı ve araştırma deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Konferans, UNESCO’ya aday süreçlerine ışık tuttu.

Çocuklar İçin Renkli ve Eğlenceli Festival

Malatya 100. Yıl Kent Parkı’nda kurulan Çocuk Köyü, çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler, atölyeler, sahne gösterileri ve tiyatrolarla dolup taşarken, minik misafirler Tarihe Yolculuk ve Rafadan Tayfa çocuk tiyatrosuyla eğlenceyi doyasıya yaşadı. Ayrıca, TÜRSAK’ın düzenlediği 21. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında sinema atölyeleri ve film gösterimleri gerçekleştirildi.

Sanat ve Müzik Sokağı’nda Gençler Performans Sergiledi

Festival kapsamında, Malatya Park AVM’de kurulan piyanolarda gençler, “Sen de Çal” projesiyle yeteneklerini sergileme imkanı buldu. Sanat Sokağı ve Kernek Meydanı’ndaki sokak sahneleri ise genç müzisyenlerin performanslarına ev sahipliği yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.