Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Ayşe Barım tahliye edildi, Gezi Parkı olaylarının planlayıcısı serbest kaldı

Ayşe Barım tahliye edildi ve Gezi Parkı olaylarının planlayıcısı serbest bırakıldı. Detaylar ve gelişmeler için haberimizi okuyun.

Ayşe Barım tahliye edildi, Gezi Parkı olaylarının planlayıcısı serbest kaldı
1 Ekim 2025 22:56
44
A+
A-

Ayşe Barım Serbest Bırakıldı

Taksim’deki Gezi Parkı olaylarıyla bağlantılı olarak yargılanan menajer Ayşe Barım, mahkemenin aldığı tahliye kararıyla cezaevinden çıktı. Barım’ın, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçuyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasında, adli kontrole tabi tutulması şartıyla serbest bırakıldı.

Mahkeme Kararı ve Tahliye Süreci

Mahkeme, Barım’ın yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi koşuluyla tahliyesine karar verdi. Kararın ardından resmi işlemler tamamlandıktan sonra, barış ve huzur içinde geçen akşam saatlerinde cezaevinden çıkan Barım, ailesiyle buluştu. Hakkında 22 yıl 6 ay ile 30 yıl arasında değişen hapis cezası istenen Barım, daha sonra kendisini karşılayan araçla evine gitti.

Olayların Planlayıcısı Olarak Yargılanıyordu

Ayşe Barım, Taksim’deki Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarından biri olduğu suçlamasıyla yargılanıyordu. Uzun süredir devam eden davanın ikinci duruşmasında, mahkeme Menajer’in adli kontrole tabi tutulmasına karar verdi ve tahliyesine hükmetti. Tavırları ve mahkeme kararı sonrası ailesiyle yeniden bir araya gelen Barım, olayların ardından ilk kez özgür kaldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.