Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 7°C

Çıldır’daki yol tartışması ve siyasetin tepkisi

Çıldır’daki yol tartışması ve siyasi tepkiler ile ilgili gelişmeleri öğrenin. Güncel bilgiler ve detaylar burada.

Çıldır’daki yol tartışması ve siyasetin tepkisi
22 Ekim 2025 13:12
24
A+
A-

Ardahan’ın Çıldır İlçesi’ndeki Aktaş Sınır Kapısı yolunda yaşanan tartışmalar büyüyor

Çıldır ilçesinde Uluslararası bağlantı sağlayan yol, yerel halk ve idareciler arasında ciddi bir gündem maddesi haline geldi. Yolun güzergahı nedeniyle evlerin, okulların ve tarım alanlarının ulaşımı oldukça zorlaştı. Vatandaşlar, bu duruma sert tepkiler gösterirken, özellikle kış şartlarının ağır olduğu bölgede yürütülen projenin uygunluğu sorgulanıyor.

Vatandaşların tepkisi: Yetersiz ulaşım ve hak gaspı

Çıldır-Aktaş sınır kapısı yolunun güzergahı, ilçeyi ikiye bölerek bölgedeki yaşam velhasıl olmasından şikayet eden vatandaşlar, ulaşımda ciddi sorunlar yaşadıklarını belirtiyor. Evlerini, mezarlıklarını ve tarla alanlarını ulaşım dışı bırakan bu projeye karşı çıkan yerel halk, yıllardır çözüm bekliyor.

Siyasi yetkililer ve belediye başkanı arasında sert polemik

İl Meclis eski Başkanı İlimdar Senem, projenin mühendisliğini ve uygulanış biçimini sert sözlerle eleştirirken, “Kış memleketinde on metre yükseklikte bağlantı yolu mu olur? Bu nasıl mühendislik? Bu kente ihanettir ve hakarettir” diyerek tepkisini ortaya koydu.

İYİ Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz da, yaptığı açıklamada, projeyle ilgili defalarca uyarmış olmalarına rağmen bir çözüm bulunmadığını ve üst geçitlerin atıl durumda olduğunu kaydetti. “Evlerimiz, mezarlık ve tarla alanlarımız ulaşım dışı kaldı” diyerek duruma ilişkin üzüntüsünü dile getirdi.

Belediye başkanından gazeteciye sert tepki

Yerel basında çıkan haberde, gazeteci Suat İncedere’nin yaptığı paylaşım sonrası Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu’nun sosyal medyada yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Başkan Azizoğlu, İncedere’nin haberine yanıt olarak, başarılı projelerinden bahsetti ve kendini övücü ifadeler kullandı. Azizoğlu, “11 yıldır belediye başkanıyım, 90 projeyi hayata geçirdim. Gel, tek tek göstereyim, yeğen” şeklinde sözler sarf etti.

Gazeteci Suat İncedere ise Başkan Azizoğlu’nun bu yaklaşımına sert yanıt verdi. Kendisine hedef gösterilmesini eleştiren İncedere, “Ben gazeteciyim, sorumluluklarımızı yapıyoruz. Beni hedef alan sözleri düzeltsin. Yapılanları da, yapılmayanları da görüyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.