Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 7°C

Sahte Otomobil ile Dolandırıcılık: Ekspertizli Darbe Buluşması

Sahte otomobil dolandırıcılığı ve ekspertizli darbe yöntemleri hakkında detaylı bilgi. Güvenli alışveriş için bilinçli olun, dolandırıcılığı önleyin.

Sahte Otomobil ile Dolandırıcılık: Ekspertizli Darbe Buluşması
27 Ekim 2025 13:02
32
A+
A-

Vaka Detayları ve İncelemeler

Mahallede manavlık yapan Süleyman Mısırlı, 27 Haziran tarihinde bir otomobil satın almak üzere 235 bin TL karşılığında anlaşmış ve aracı kullanmaya başlamıştı. Aracı satmaya karar verdiğinde, yapılan ekspertiz sonucunda aracın aslında iki farklı otomobilin birleştirilmiş olduğu ortaya çıktı. Satış sırasında güven duyduğu satıcı, sigorta ve kaportada yapılan değişiklikleri gizlemişti.

Ekspertiz raporunda, aracın şasilerinde ve kaportasında ekleme ve birleştirme işlemlerinin olduğu açıkça belirtilmişti. Mısırlı, araç alımında detaylı inceleme yapmadığını ve taksi olarak kullanmak amacıyla aldığı bu araçta motorun iyi olduğunu düşündüğünü anlattı. Satın alma işlemini noterden gerçekleştirdikten sonra, araçta sorun yaşanmaya başlamıştı.

Şikayet ve Hukuki Süreç

Yakın zamanda maddi sıkıntılar nedeniyle aracı satmaya karar veren Mısırlı, aracın birleştirilmiş olduğunu öğrendiğinde durumu satın aldığı kişiye iletti. Satıcı ise bu durumu bilmediği ve Adana’da kaporta işiyle uğraştıklarını belirtti. Boyası ve toplam yapısı hakkında yalan söylediğini ve koltukların sökülüp birleştirildiğini kaydetti. Aracın gizlenmiş kusurlarını öğrenen Mısırlı, zararını karşılamalarını veya aracı geri almak istediğini belirtti. Satıcılar ise maddi imkanlarının olmadığını ve şikayet edilirse hukuki yollara başvurabileceklerini ifade ettiler.

Mısırlı, vatandaşlara araç alırken mutlaka ekspertiz yaptırmaları konusunda uyardı ve güven olmadan araç alınmaması gerektiğini vurguladı. “Ekspertiz olmadan alınan araçlar başınıza büyük işler açabilir” dedi.

Uzman Görüşleri ve Toplumsal Yargı

Vatandaşlar Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise, olayın aslında ustalıkla hazırlanmış bir sahtekarlık olduğunu ve araçların dışarıdan bakıldığında ayırt edilmesinin oldukça zor olduğunu belirtti. Şahin, “Güzel görünmesine rağmen saklandıktan sonra ortaya çıkan bu tür sahtekarlıklar, güveni sarsıyor. Hukuki süreç başladı ve bu kişiler tespit edilip cezalandırılmalı” dedi. Ayrıca ekspertiz hizmetinin ikinci el araç alımında hayati öneme sahip olduğunu ve sahte otomobil vakalarının önlenmesinde en etkili yol olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.