Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

ABD’nin Barış Planı Çerçevesinde Ukrayna’ya Güvence Güçleri Konuşlanacak

ABD’nin barış planı kapsamında Ukrayna’ya güvenlik güçleri konuşlandırılacak. Detaylar ve gelişmeler için haberlerimizi takip edin.

ABD’nin Barış Planı Çerçevesinde Ukrayna’ya Güvence Güçleri Konuşlanacak
26 Kasım 2025 09:13
17
A+
A-

Ukrayna-Rusya Savaşında Barış Umutları Yükseliyor

ABD tarafından hazırlanan 25 maddelik barış planının etrafında tartışmalar sürerken, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, Gönüllüler Koalisyonu Liderler Zirvesi çevrim içi gerçekleştirildi. Toplantıda önemli başlıklar gündeme gelirken, uluslararası arenada farklı ülkelerin temsilcileri de çözüme katkı sağladı.

Fransa’dan Güvence ve Barış Gücü Vurgusu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, çözüm maddeleri üzerinde dururken, barış anlaşması imzalanması halinde bölgeye NATO ülkelerinden askerlerin konuşlanacağını açıkladı. Macron, bu güçleri güvence güçleri olarak adlandırırken, detayları şöyle ifade etti: “İkinci bölüm, ikinci savunma hattı, bizim ‘güvence güçleri’ dediğimiz şeydir. Bu, cephe hattından uzakta ama Kiev ve Odesa gibi geri çekilme noktalarında bulunmak anlamına geliyor.”

Güvence Güçlerinin Yapısı

Macron, bu güçlerin uzun vadeli ve hükümetler arası bir koalisyon olmayacağını, hava, kara ve deniz alanlarında aktif olarak görev yapacak yaklaşık yirmi üye ülkesinin hazır olduğunu belirtti. Bu çerçevede, İngiltere, Fransa ve Türkiye gibi ülkelerin askerleri, barış ve eğitim faaliyetleri yürütmek amacıyla bölgede görev alacak.

Türkiye’nin önemi ise, Türk askerlerinin bu barış gücünde yer alacağı ve bölgedeki istikrarı sağlayacak kritik bir rol üstleneceği vurgulandı.

Son Durum ve Gelecek Planları

Bu adımlar, bölgede uzun vadeli barış ve istikrarın tesisi için atılıyor. NATO’nun doğu kanadında çeşitli ülkelerin benzer faaliyetlere hazır olduğu belirtilirken, uluslararası toplumun barış planına destek verdiği gözleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.