Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 7°C

Erhürman ve Erdoğan’dan Kıbrıs’ta Tek Çözüm Açıklaması

Erhürman ve Erdoğan’dan Kıbrıs’ta tek çözüm vurgusu. Güncel gelişmeleri ve detayları öğrenmek için hemen tıklayın.

Erhürman ve Erdoğan’dan Kıbrıs’ta Tek Çözüm Açıklaması
13 Kasım 2025 18:30
26
A+
A-

Türkiye ve KKTC Liderleri Kıbrıs’ta Tek Çözüm Sorumluluğunu Vurguladı

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Beştepe’de gerçekleşen görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kıbrıs’ta çözüm olarak sadece iki devletli çözümün mümkün olduğunu belirterek, bu yaklaşımı yakın eş güdüm içinde sürdüreceklerini ifade etti. Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Millî davamız Kıbrıs’ta adil ve kalıcı çözüm, Ada’daki gerçeklere uygun olmalıdır.”

Erdoğan, Rum tarafını eleştirerek, onların ne siyasi gücü ne de ekonomik refahını adadaki Türkler ile paylaşmak istemediğini belirtti. Rumların 1963 yılında ele geçirdiği ortaklık devletinde Kıbrıs Türkleri’nin azınlığa indirilmesini amaçladığını ve AB’nin bu durumu tartışırken hatalar yaptığını dile getirdi. Başkan Erdoğan, Kıbrıs’ta tek çözümün iki devlet olduğunu yinelerken, Kıbrıs Türkü’nün egemen eşitliğinden taviz verilmeyeceğinin altını çizdi. Ayrıca, müzakerelerin “dostlar alışverişte görsün” anlayışıyla devam etmeyeceğini kaydetti.

Erdoğan, Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinde her zaman yanlarında olacağını ve ana vatan ile garantör ülke olarak her zaman desteği sürdüreceklerini vurguladı. Erdoğan’ın açıklamaları, çözüm odaklı ve müzakere sürecine yönelik kararlılığı net şekilde ortaya koydu.

Erhürman’dan Kıbrıs Bağlamında Güçlü Mesajlar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Tufan Erhürman ise yaptığı açıklamalarda, Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkinin diğer devletlere kıyasla çok daha özel olduğunu belirtti. Erhürman, kendi döneminde ve gelecekte de bu güçlü bağın devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, Kıbrıs sorununun çözümünde iki devletli modelin önemli olduğu ve Türk tarafının egemen eşitlik konusunda kesin taviz vermeyeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.