Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Gazze’de Çocuklar Ölüm ve Yaralanmalarla Gözler Önüne Seriliyor

Gazze’de çocuklar ölüm ve yaralanmalarla karşı karşıya. İnsanlık dramını ve bölgedeki insani durumu anlatan detaylı haberler burada.

Gazze’de Çocuklar Ölüm ve Yaralanmalarla Gözler Önüne Seriliyor
21 Kasım 2025 16:56
20
A+
A-

Gazze’de Çocuklara Yönelik Saldırılar Artıyor

BM Cenevre Ofisi’nin düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) temsilcisi Pires, bölgedeki insani durumun ciddiyetini dile getirdi. Han Yunus’ta dün gerçekleşen hava saldırısında bir kız çocuğu hayatını kaybederken, bir gün önceki Gazze saldırısında ise yedi çocuk yaşamını yitirdi.

Pires, “Ateşkesin başlangıcı olan 11 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde çatışmayla bağlantılı olaylarda en az 67 çocuk hayatını kaybetti ve çok sayıda çocuk yaralandı. Günlük ortalama iki çocuğun ölümüne sebep oluyor bu olaylar,” diyerek durumu gözler önüne serdi.

Toplantıda, sadece rakamların ötesinde çocukların yaşadığı acıya dikkat çeken Pires, her bir çocuğun ailesi ve hayalleri olduğunu vurguladı. Çocukların güvenli alanlardan mahrum bırakıldığını ve dünya genelinde bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

UNICEF bölgede yaptığı yardım çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle, yardımın daha hızlı ulaşması gerektiğine işaret etti. Çadır kentlerde yaşayan yüz binlerce çocuğun soğuk havalarla mücadele ettiğine dikkat çeken Pires, çocukların çoğunun geceyi ısıtıcı ve yalıtım olmadan geçirdiğini ifade etti.

Pires, gazetecilerin sorusu üzerine Gazze’deki hava saldırılarını İsrail ordusunun düzenlediğini onayladı. Bu gelişmeler, bölgede çocukların yaşamını tehdit eden ciddi bir insani kriz olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.