Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Türk Silahlı Kuvvetleri Uçağı Azerbaycan-Gürcistan Sınırında Düşüş Yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri uçağının Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşüşüyle ilgili gelişmeleri ve detayları öğrenin. Güvenlik ve bölgesel etkiler hakkında bilgi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Uçağı Azerbaycan-Gürcistan Sınırında Düşüş Yaptı
24 Kasım 2025 12:13
28
A+
A-

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 Askeri Nakliye Uçağı Düşüş Yaptı

Türkiye’nin kara ve deniz sınırlarını koruyan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir C-130 tipi askeri kargo uçağı, Gürcistan ve Azerbaycan sınırında radarlardan kaybolduktan sonra kaza kırıma uğradı. Olay yerine ulaşan ekipler, uçağın düştüğü bölgeden toplam 20 askerin şehit olduğunu açıkladı. Bu acı haber, Türkiye’de geniş yankı uyandırdı ve ülke genelinde büyük bir hüzün ve yas ortamı oluştu.

Olay yeri incelemeleri devam ederken, kazanın nedenine ilişkin ilk bulgular ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, uçağın kuyruk kısmının kopması kazanın başlangıç noktası oldu. Kaza sonrası yapılan ilk değerlendirmelerde, pilotların kontrolü kaybetmesine neden olan bu olayın uçağın irtifa ve hızını olumsuz etkilediği ve sonrasında uçağın inisiyasyonunu sağlayamadığı belirtildi.

Soruşturmayı yürüten yetkililer, kara kutunun incelenme süreçlerinin yaklaşık iki ay sürebileceğini dile getirdi. Bu süreçte, kazanın tüm yönleriyle detaylı bir şekilde araştırılacağı ve sorumluların ortaya çıkarılmasına çalışılacağı ifade edildi. Enkazın bölgedeki yoğun araştırmalar sonucunda toplanan parçaları Kayseri’deki 2. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’ne sevk edildi. Aynı zamanda, enkazdaki çalışmaların tamamlandığı ve ekibin Türkiye’ye dönüş yaptığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı, resmi açıklamasında, “Enkaz parçalarının incelemeleri devam etmektedir. Kazanın sebeplerinin netlik kazandığı ilk bulgular ışığında, detaylı araştırma ve değerlendirmeler sürdürülecektir” ifadelerine yer verdi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, kazanın kesin sebebinin ortaya çıkması bekleniyor.

Gelişmeler yakından takip ediliyor…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.