Dolar 42,8494
Euro 50,6831
Altın 6.179,31
BİST 11.359,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 7°C
Çok Bulutlu
Sivas
7°C
Çok Bulutlu
Çar 6°C
Per 4°C
Cum 3°C
Cts 3°C

Bakan Yerlikaya’dan uçağın düşüşüyle ilgili önemli açıklamalar

Bakan Yerlikaya, uçağın düşüşüyle ilgili önemli gelişmeleri ve detayları kamuoyuyla paylaştı. Güncel bilgi ve açıklamalar için okumaya devam edin.

Bakan Yerlikaya’dan uçağın düşüşüyle ilgili önemli açıklamalar
24 Aralık 2025 11:08
8
A+
A-

Bakan Yerlikaya’dan Uçak Kazasıyla İlgili Son Durum Açıklaması

Bugün gece Ankara’da yaşanan ve Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al Haddad ile beraberindeki dört kişinin ve üç mürettebatın bulunduğu Falcon 50 tipi uçağın düşmesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İçerisinde bulunan tüm kişi ve araçlar üzerinden arama kurtarma çalışmalarını koordine eden Bakan Bekir Yılmaz Yerlikaya, olayın ilk detaylarını paylaştı.

İlk bilgilere göre, uçak saat 20.32 civarında teknik arıza nedeniyle dönüş yapma kararı aldı. Saat 20.52 itibarıyla Haymana ilçesi yakınlarında irtibat kesildi. Ardından, olay yerine ulaşan ekipler yaptıkları ilk incelemede uçağın parçalarını tespit etti. Enkazın yaklaşık 2 kilometre güneyinde, Kesikkavak Mahallesi bölgesinde bulunduğu belirlendi. AFAD, Jandarma, emniyet, sağlık ve UMKE ekipleri hızla bölgeye sevk edildi ve çalışmalar başlatıldı.

Çalışmalar kapsamında, karadan ve havadan çeşitli araçlar ve insansız hava araçlarıyla bölge tarandı. AFAD tarafından kurulan Mobil Koordinasyon Merkezi, sahadaki tüm faaliyetleri koordine ederken, termal ve aydınlatma drone’larıyla yapılan aramalarda toplam 88 ve 44 araç kullanıldı. Ayrıca, hava ve kara unsurlarının yanı sıra K9 köpekleri de arama çalışmalarına katıldı.

Enkaz alanında yürütülen arama çalışmalarında saat 02.45’te uçağa ait ses kayıt cihazı, saat 03.20’de ise kara kutu bulundu. Bu cihazların incelenmesine başlandı. Ayrıca, olay yerinde toplam 3 kilometrekarelik bir alan tarandı ve bölgeye ait ilk görüntüler kaydedildi. Bu gelişmelerin ardından, Libya’dan görevlendirilen 14 kişilik uzman ekibin yanı sıra, Libya İçişleri Bakanlığı tarafından da 8 kişi olmak üzere toplam 22 kişilik ekip Ankara’ya ulaştı.

Çalışmalara katılan çeşitli kurumlar, toplam 408 personel, 103 kara aracı ve 7 hava aracını seferber etti. Ayrıca, bölgeden sürekli olarak anlık görüntü aktarımı yapan İHA’lar ve çeşitli arama kurtarma araçları faaliyetlerini sürdürüyor. Bakan Yerlikaya, bütün unsurların koordinasyon içinde çalıştığını belirterek, sürecin olay yerinde adli ve kriminal çalışmalarla devam edeceğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.