Dolar 42,8248
Euro 50,6580
Altın 6.177,75
BİST 11.346,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 8°C
Az Bulutlu
Sivas
8°C
Az Bulutlu
Sal 6°C
Çar 6°C
Per 4°C
Cum 3°C

Dijital Medyada Telif Hakkı ve Etik İhlalleri Çalışması

Dijital medyada telif hakkı ve etik ihlallerini inceleyen kapsamlı çalışma, farkındalık ve koruma yollarını detaylı şekilde anlatıyor.

Dijital Medyada Telif Hakkı ve Etik İhlalleri Çalışması
23 Aralık 2025 12:05
9
A+
A-

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) öncülüğünde hazırlanan bu kitap, dijitalleşmenin haber üretimi ve paylaşımını nasıl dönüştürdüğüne odaklanıyor. Dijital ortamda içeriklerin hızla yayılmasının özgün haberciliği nasıl etkilediği, telif hakkı ihlalleri ve etik dışı uygulamalar detaylandırılıyor. Çalışmada, gazetecilerin emeğinin korunması ve özgün içerik üretimine vurgu yapılıyor.

Bu kapsamda hazırlanan kitap, basın mensuplarına yol gösterici bir kaynak olmayı amaçlıyor. Dijital habercilikte telif hakları konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen eser, etik habercilik ve kaliteli içerik üretimini teşvik ediyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen seminerler, eğitimler ve çeşitli yayın çalışmalarıyla, dijital medya alanında sürdürülebilir bir telif bilincinin yerleştirilmesine katkı sağlanıyor.

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) öncülüğünde hazırlanan bu kitap, dijitalleşmenin haber üretimi ve paylaşımını nasıl dönüştürdüğüne odaklanıyor. Dijital ortamda içeriklerin hızla yayılmasının özgün haberciliği nasıl etkilediği, telif hakkı ihlalleri ve etik dışı uygulamalar detaylandırılıyor. Çalışmada, gazetecilerin emeğinin korunması ve özgün içerik üretimine vurgu yapılıyor.

Mevcut hukuki düzenlemelerin yetersizliği ve yeni yasal düzenlemelerin gerekliliği

Kitapta, dijital ortamda üretilen haberlerin özgünlüğü nedeniyle mevcut hukuki düzenlemelerin yetersizliği vurgulanıyor. Dijital haberciliğin doğası gereği, yeni ve daha kapsamlı yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu dile getiriliyor. Bu sayede, habercilik faaliyetlerinin hukuki zemininin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Özgün habercilik ve dezenformasyonla mücadele

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, çalışmanın hukuki boyutun yanı sıra, sosyo-kültürel açıdan da büyük önem taşıdığını belirtiyor. Basa’ya göre, nitelikli ve özgün habercilik, dezenformasyonla mücadelede kilit rol oynuyor. Ayrıca, projeye katkı sağlayan kurum ve paydaşlara teşekkür ediliyor.

Akademik ve sektörel katkılar

İletişim Fakültesi ve diğer akademik kurumların işbirliğiyle hazırlanan bu kitap, dijital habercilikte telif hakları, etik sorumluluklar ve iyi uygulama örneklerini bütünsel bir yaklaşımla ele alıyor. Böylece hem akademik çevrelerin hem de medya sektörünün kaynak ihtiyacını karşılıyor ve bilinçlenmeyi teşvik ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.