Dolar 43,4994
Euro 52,0095
Altın 7.572,31
BİST 13.743,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 5°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
5°C
Hafif Yağmurlu
Cts 5°C
Paz 7°C
Pts 8°C
Sal 3°C

Venezuela Başkanı Maduro’nun Kaçırılma ve Türk-Faaliyetleri Olayı

Venezuela Başkanı Maduro’nun kaçırılması ve Türk-Faaliyetleri olayını detaylarıyla anlatan kapsamlı bilgi ve güncel gelişmeler burada.

Venezuela Başkanı Maduro’nun Kaçırılma ve Türk-Faaliyetleri Olayı
7 Ocak 2026 15:09
23
A+
A-

Venezuela’da ABD’nin düzenlediği operasyonlar ve Maduro’nun durumu

ABD tarafından Venezuela’nın başkenti Caracas’ta düzenlenen operasyon sonucunda, Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi gece operasyonuyla kaçırıldı. Bu gelişmenin ardından, New York Times, ABD Başkanı Donald Trump’ın Maduro’ya iktidardan çekilerek Türkiye’ye gitmeyi teklif ettiğine dair iddialarda bulundu. Bu olaylar, Latin Amerika’daki politik gerginliği artırırken, bölgedeki güç dengelerini yeniden şekillendirmeye başladı.

Trump ve Erdoğan arasında Maduro’nun Türkiye’ye gitmesi konusu

Trump’ın Maduro’yu Türkiye’ye götürme teklifinin gündemde olmasıyla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin sorulara “”Öyle bir şey yok, bize gelen böyle bir haber yok”” yanıtını verdi. Ayrıca, bu konuyla ilgili herhangi bir resmi girişimin bulunmadığını belirtti. Erdoğan, konu hakkındaki bu açıklamalarıyla, olası bir gelişmenin olmadığını vurguladı.

Demokrat Parti İmralı Heyeti ile görüşme planları

Erdoğan, Demokrat Parti’nin İmralı heyeti ile görüşmesi hakkında soruları yanıtladı. Talebin kendilerine iletildiğini belirten Erdoğan, özellikle kadın heyetlerin görüşmesinde rol alacağını ifade etti. Yeni gelişmeler ışığında, görüşmenin içeriği ve zamanlaması hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Devlet Bahçeli ile siyasi gündem ve yakınlaşma

Erdoğan, Devlet Bahçeli ile yakın zamanda bir araya gelip gelmeyecekleri konusunda sorulara, “”Cumhur İttifakıyız. Telefon görüşmemiz oldu, hediyeleşmemizi yaptık, her zaman olduğu gibi”” şeklinde yanıt verdi. Bu açıklama, iki lider arasındaki uyumun sürdüğüne işaret ediyor ve muhtemel siyasi gelişmeler için ipuçları sağlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.