Dolar 43,7400
Euro 51,8548
Altın 6.990,26
BİST 14.162,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 7°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
7°C
Hafif Yağmurlu
Cum 8°C
Cts 8°C
Paz 10°C
Pts 11°C

Erdoğan: Gençlerle güçlenen Türkiye Yüzyılı vizyonu ve yurt açılışları

Erdoğan: Gençlerle güçlenen Türkiye Yüzyılı vizyonu ve yurt açılışlarıyla gençlere umut, her adımda gelişen Türkiye için yeni ufuklar.

Erdoğan: Gençlerle güçlenen Türkiye Yüzyılı vizyonu ve yurt açılışları
13 Şubat 2026 15:53
6
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarıyla gençlere vurgu

CEO ve misafirler önünde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı hedefinin gençlerle kenetlendiğini vurguladı. Ülkenin geleceğinin gençlerin gözlerindeki ışıkla şekilleneceğini belirten Erdoğan, gençleri desteklemenin öncelik olduğuna değindi.

Program kapsamında 210 kişilik erkek öğrenci yurdu ile 706 kişilik kız öğrenci yurdu için resmi açılışların yapılacağını bildirdi. Yurtların, üniversite için önemli bir adım olduğunu ifade eden konuşmacı, bu yatırımların gençlerin barınma sorununu hafifleteceğini dile getirdi.

“Bir yandan ilim, bir yandan hakikate götüren yolun anahtarını elinde hissediyoruz.” diyen Erdoğan, bilginin üretim ve işleme merkezleri olan üniversitelerin, öğrencilerin talepkâr bir şekilde bilgi arayışında olduklarını hatırlattı. Bilim insanlarının cebirden tıbba, mimariden sanata kadar her alanda katkılarını övgüyle anlattı. İnsanlığı aydınlatan ışığın Doğu’dan yükseldiğini ifade eden konuşmacı, geçmiş ile gelecek arasındaki bağın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, konuşmasını, gençlerin gayreti ve toplumun birlikte hareket etmesi gerektiği mesajıyla sürdürdü. Açılış törenleriyle ilgili planlanan adımların, öğrencilerin eğitimine ve üniversitenin gelişimine katkı sağlayacağına işaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.