Dolar 43,8290
Euro 51,6962
Altın 7.183,04
BİST 13.934,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
11°C
Parçalı Bulutlu
Paz 6°C
Pts 5°C
Sal 5°C
Çar 4°C

Kızılırmak taştı: Şarkışla’da yol ulaşıma kapandı ve çiftçiye zarar

Kızılırmak taşınca Şarkışla’da yol ulaşıma kapandı; çiftçiler zarar gördü. Güncel gelişmeler ve etkiler.

Kızılırmak taştı: Şarkışla’da yol ulaşıma kapandı ve çiftçiye zarar
21 Şubat 2026 17:03
7
A+
A-

Şiddetli yağışlar ve kar erimesi bölgede su seviyelerini yükseltti

Kentte son dönemde görülen yüksek yağış miktarı, yüksek kesimlerdeki karın erimesiyle birleşince dere ve ırmaklarda debilerin artmasına yol açtı. Özellikle Kızılırmak Nehri üzerinde su seviyeleri yükselirken, bölgede bazı yerleşim ve tarım alanları etkileniyor.

Şarkışla ilçesine bağlı Sarıkaya köyünden geçen bölümde nehir yatağı genişleyerek köy yolunu ulaşıma kapattı. Sular, köy yolunun altındaki arazileri de su altında bıraktı. Bölgedeki yolun yaklaşık 10 gündür kapalı olduğuna dair bilgiler paylaşıldı.

Yetkililer ve çevre sakinleri, artan yağış ve eriyen karın etkisiyle nehirlerin yükselmesi nedeniyle oluşan taşkın riskine karşı uyarı yapıyor. Bölgeye yönelik çalışmalar sürüyor ve alternatif ulaşım yolları gündemde.

İkamet ettiği bölgede taşkın riskini gözlemleyen Alparslan Özmen, 50 yıldır Şarkışla’da yaşadığını ve Kızılırmak’ın böyle bir taşkın yaşamadığını belirtti. Özmen, “İlk defa bu kadar dolu aktığını gördüm. Bu hali görmek ilginç ama tarım alanlarımız için endişe taşıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.