Dolar 44,0680
Euro 51,2016
Altın 7.301,96
BİST 12.792,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 2°C
Karla Karışık Yağmurlu
Sivas
2°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 1°C
Pts 2°C
Sal 6°C

Beşiktaş-Galatasaray derbisi Dolmabahçe’de heyecan sularda

Beşiktaş-Galatasaray derbisi Dolmabahçe’de heyecan dorukta. Aksiyon dolu anlar, taraftar coşkusu ve maç özetleri burada!

Beşiktaş-Galatasaray derbisi Dolmabahçe’de heyecan sularda
7 Mart 2026 12:09
5
A+
A-

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki dev derbi Dolmabahçe’de

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında seri bir rekabet için sahneye çıkacak olan Beşiktaş ile Galatasaray, bu hafta Dolmabahçe’de karşılaşıyor. Karşılaşma saat 20.00’da başlayacak ve hakem Ozan Ergün yönetecek. Ergün’ün yardımcıları Anıl Usta ile Mustafa Savranlar olacak.

Beşiktaş, ligde 24 maçta 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgiyle 46 puanda bulunuyor. Galatasaray ise 58 puanla 58’lik skorla lider durumda. Sezonun ilk yarısında oynanan derbide iki takım 1-1 berabere kalmıştı.

Beşiktaş son üç lig maçında RAMS Başakşehir’i 3-2, Göztepe’yi 4-0 ve Kocaelispor’u 1-0 mağlup ederek formunu sürdürdü. Siyah-beyazlı ekip, son iki maçta kalesini gole kapatmayı başardı. Galatasaray ise ligde en çok gol atan takım olarak öne çıkıyor; 24 maçta 58 gol atıp 18 gol gördü. Hücum presiyle rakip savunmalar üzerinde baskı kuran sarı-kırmızılı ekip, şu an Avrupa’nın büyük liglerinde en çok gol atan ikinci takım durumunda.

Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın’ın en önemli kozları kaptan Orkun Kökçü ile Hyeon-gyu Oh olarak öne çıkıyor. Orkun ligde 4 gol kaydederken, Oh 4 maçta 3 gol attı. Galatasaray’da formda isimler arasında Nijeryalı santrfor Victor Osimhen öne çıkıyor; son 7 lig maçının 6’sında ağları havalandırdı. Okan Buruk’un ekibi Osimhen’in yanı sıra Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Leroy Sane ve Noa Lang ile baskıyı sürdürmeye çalışıyor.

Beşiktaş, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda oynadığı son 17 maçta yenilgi yüzü görmedi; 11 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti. 2026 yılında oynadığı 10 resmi maçta da yenilgi almadığını kaydediyoruz. Galatasaray ise sezonun kayıp puanlarından 8’ini deplasmanda bıraktı ve deplasmanda 2 yenilgi, 1 beraberlik yaşadı.

Muhtemel 11’ler:
Beşiktaş: Ersin, Murillo, Agbadou, Uduokhai, Rıdvan, Ndidi, Asllani, Orkun, Cerny, Olaitan, Oh. (Eksikler: Emirhan Topçu, El Bilal Toure)
Galatasaray: Uğurcan, Sallai, Sanchez, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Lemina, Sara, Sane, Barış Alper, Osimhen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.