Dolar 42,6926
Euro 50,1525
Altın 5.871,72
BİST 11.233,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 5°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
5°C
Hafif Yağmurlu
Cum 5°C
Cts 6°C
Paz 5°C
Pts 4°C

Trump, İskoçya’da Golf Tesisleri Gezisi ve Keir Starmer ile Göz Göze Geldi

Trump, İskoçya’da golf tesislerini ziyaret etti ve Keir Starmer ile göz göze geldi. Detaylar ve gelişmeler için hemen tıklayın.

Trump, İskoçya’da Golf Tesisleri Gezisi ve Keir Starmer ile Göz Göze Geldi
28 Temmuz 2025 17:14
68
A+
A-

İngiltere ve İskoçya’da Güncel Gelişmeler

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İskoçya’da sahibi olduğu golf tesislerini ziyaret ederken, aynı zamanda İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi. Görüşmenin öncesinde ve sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, özellikle Rusya- Ukrayna krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump’ın Rusya-Ukrayna Krizi Hakkındaki Yorumları

Görüşme öncesinde Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına ilişkin sorulara yanıt veren Trump, Putin’in kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Trump, “Putin ile birçok kez konuştum ve iyi anlaşıyorduk. Ancak birkaç tartışma yaşadık, hatta bu sorunları defalarca çözdüğümüzü düşündük. Fakat Putin, Kiev gibi şehirleri roketlerle vurdu ve birçok insan hayatını kaybetti. Bu durum beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı,” dedi.

Görüşme sonrası ise Trump, fikrini değiştirdi ve “Ukrayna ile anlaşma için bugün itibarıyla 10 gün süre veriyorum,” diyerek, daha önce verdiği 50 günlük süreyi kısalttığını açıkladı. Trump, 14 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna ile anlaşma sağlayamaması halinde vergilerin yüzde 100 artırılacağını duyurmuştu.

Piyasalarda ve Ekonomik Gelişmeler

Trump’ın bu açıklamaları ardından Rus borsasında düşüşler yaşandı. Moskova Borsası (MOEX), haftanın ilk işlem gününde 1,08 puanlık kayıpla 2.743 seviyesine geriledi. Dolar bazlı RTS endeksi ise yüzde 1,07 azalarak 1087 puanın altına düştü. Aynı zamanda, dolar karşısında ruble yüzde 0,94 değer kaybetti ve dolar/ruble kuru 80,45 seviyesine yükseldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.