Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 7°C

Nurullah Efe’ye Cumhurbaşkanına Hakaret Davası Açıldı

Nurullah Efe’ye Cumhurbaşkanına hakaret davası açıldı. Gelişmeler ve detaylar için haberimizi okuyun. Hukuki süreç ve güncel bilgiler burada.

Nurullah Efe’ye Cumhurbaşkanına Hakaret Davası Açıldı
7 Eylül 2025 15:29
53
A+
A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanlığı görevinden alınan Nurullah Efe hakkında yeni bir dava açtı. Bu davada, Efe’nin yaptığı savunma nedeniyle yeniden “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılanması söz konusu oldu.

Başvuru sonrası, Efe hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edilirken, 9 Eylül’de Ankara’da yeniden hakim karşısına çıkacak. 2014 yılında başlayan süreçte, Efe’nin özellikle Adana ve Hatay’da durdurulan MİT TIR’larıyla ilgili yaptığı açıklamalar ve mücadeleler öne çıkmıştı.

O dönemde Efe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında “savaş suçu” iddialarıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvuruda bulunmuştu.

Bu girişimden sonra, Efe hakkında Erdoğan ve diğer yetkililere hakaret suçundan dava açıldı ve 1 yıl 2 ay 22 gün hapis cezası verildi. Ancak, Yargıtay, Erdoğan’ın olay tarihinde Cumhurbaşkanı olması nedeniyle Efe’nin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılanması gerektiğine hükmetti ve karar bozuldu.

Yeniden görülen davada, Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi, 18 Ekim 2023’te Efe’yi 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay ise cezayı 1 yıl 5 ay 15 güne indirerek kesinleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.