Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 7°C

Ezgi Apartmanı davasında mahkeme ikinci duruşmayı kararlaştırdı

Ezgi Apartmanı davasında mahkeme, ikinci duruşmayı belirledi. Gelişmeleri ve detayları öğrenmek için haberimizi inceleyin.

Ezgi Apartmanı davasında mahkeme ikinci duruşmayı kararlaştırdı
30 Eylül 2025 23:12
39
A+
A-

Ezgi Apartmanı Yıkımıyla İlgili Davada Mahkeme Kararı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde yıkılarak 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasında mahkeme, tutuklu sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ayrıca, firari sanık Ertan Danacı hakkında çıkarılan yakalama kararının sürdürülmesine hükmedildi. Mahkeme, yeni bir bilirkişi raporu alınmak üzere duruşmayı 12 Aralık tarihine erteledi.

Dava Süreci ve Sanıkların Savunmaları

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası 12 sanığın yargılandığı davada, duruşmaya tutuklu sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile tutuksuz sanık Mehmet Tekin katıldı. Firari sanık Ertan Danacı ise duruşmada yer almadı. Sanıklar, suçsuz olduklarını belirtirken, Pekel tadilat çalışmalarını firari sanık Ertan Danacı’ya yaptırdığını ve 2017 yılında gerçekleştirilen çalışmaların yapının yıkılmasına neden olmadığını iddia etti. Ayrıca, tadilat sırasında kolon ve perde beton kesiminin yapılmadığını öne sürdü. Pekel, resmi kurumlara tadilat izni başvurusu yapmadıklarını ve o dönem Maraş’ta böyle bir uygulama olmadığını duyurdu. Mahkeme Başkanı’nın ‘Neden teslim olmadın?’ sorusuna, Pekel ‘Korktum, tutuklanma korkusuyla gelmedim’ şeklinde yanıt verdi. Sami Kervancıoğlu ise, yaptığı tadilatı kendisinin gerçekleştirdiğini belirterek, işleri Mustafa Pekel’in takibini yaptığını ifade etti.

Sanıkların Avukatlarından Sert Eleştiri

Kervancıoğlu ve Pekel’in avukatı Ersan Şen, duruşmada olası kast ve bilinçli taksirle suçlanmalarını reddetti. Mahkeme kararlarını yeterli bulduklarını ve bilirkişi raporlarına güven duyduklarını belirtti. Şen, kazaların ve tadilatın bina yıkımına neden olmadığını vurgulayarak, yıkım ile tadilat arasında nedensellik kurulamayacağını savundu. Ayrıca, mahkumiyet konusunda herhangi bir kastın veya taksirin söz konusu olmadığını dile getirdi.

Savcılıktan Tutukluluk Talepleri

Cumhuriyet savcısı, Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kuvvetli suç şüphesinin bulunduğunu ifade ederek, olay yerindeki inceleme ve bilirkişi raporlarına dayanarak tutukluluklarının devamını istedi. Ayrıca, sanıkların firari olması ve olaydan yaklaşık iki yıl sonra yakalanmaları nedeniyle tutuklulukların ölçülü olduğu belirtildi. Firari sanık Ertan Danacı hakkında yakalama kararının devam etmesini, Mehmet Tekin hakkında ise adli kontrolün sürdürüleceği kararlaştırıldı. Ayrıca, bilirkişi görüş farklılıklarının giderilmesi için yeni bir kusur raporu alınması planlandı.

Mahkeme, yeni bilirkişi raporu alınmasına, tutuklu ve firari sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.