Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 8°C

Erdoğan’dan Kütüphane ve Dijital Dönüşüm Vurgusu

Erdoğan, kütüphane ve dijital dönüşümün önemi üzerinde durarak eğitim ve teknolojideki gelişmeleri vurguladı. Detaylar için hemen okuyun.

Erdoğan’dan Kütüphane ve Dijital Dönüşüm Vurgusu
6 Kasım 2025 15:56
29
A+
A-

Değişen Dönemde Kütüphanelerin Önemi ve Dijitalleşme

Erdoğan, Beştepe Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen ve “Kütüphane 5.0 ve İnsan Merkezli Dijital Dönüşüm Uluslararası Konferansı” kapsamında gerçekleşen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. Tarihten günümüze, kütüphanelerin Türk ilim ve kültür hayatındaki büyük yerini vurgulayan Cumhurbaşkanı, bilgiye ve ilmî mirasa verilen değerin medeniyetin temel taşını oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, ilim ve kültür hizmetlerinin milletin gelişiminde kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’deki kütüphane altyapısına yapılan yatırımların ve yıllık erişim rakamlarının önemine değinerek, milyonlarca vatandaşın kitaplardan yararlandığını ve kütüphanelerin bilgiye erişim konusunda rolünün giderek arttığını vurguladı. Kütüphane sayısının ve kitap içeriklerinin artırılmasıyla, gençlerin ve milletin bilgiye ulaşma imkanlarının genişlediğine dikkat çekti.

Konuşmasının sonunda, ülke siyasetine ve diline ilişkin eleştirilere değinen Erdoğan, ana muhalefet lideri Özgür Özel’in sözlerine atıfta bulunarak, siyasette dilin seviyesinin düşmesinden rahatsız olduğunu dile getirdi. Erdoğan, “Diliyle zihni arasındaki bağı yitirmiş, söylediklerini kontrol edemeyen kişiler var. Yalan, iftira ve hakaretlerle siyaseti çirkinleştiriyorlar. Biz milletimizi böyle bir dile mahkûm etmeyeceğiz.” dedi.

Programın hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.