Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 7°C

Türkiye’nin Bulgaristan Maçıyla 646. Resmi Mücadelesi Başlıyor

Türkiye’nin Bulgaristan ile 646. resmi maçına dair en güncel bilgiler, maç detayları ve yorumlar bu sayfada. Takipte kalın!

Türkiye’nin Bulgaristan Maçıyla 646. Resmi Mücadelesi Başlıyor
14 Kasım 2025 10:12
28
A+
A-

A Milli Takım, Bulgaristan Maçıyla 646. Randevusuna Çıkıyor

Türkiye Futbol Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda kritik bir karşılaşmaya hazırlanıyor. Yarın saat 20.00’de Bursa Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’nda Bulgaristan’ı ağırlayacak olan milliler, Grubun ortasında konumlanmış durumda. Üç galibiyet ve bir mağlubiyetle toplamda 9 puan toplayan Türkiye, ikinci sırada yer alırken, puanı olmayan Bulgaristan ise grubun son sırasını temsil ediyor.

Türkiye’nin hedefi, bu mücadelede alacağı puan ya da puanlarla grupta ilk ikiye yükselmek ve play-off şansını yakalamak. Bu önemli karşılaşmanın ardından milli takım, 18 Kasım Salı günü deplasmanda İspanya ile karşılaşacak. Takımlarımız arasındaki tarih ise 24 karşılaşmaya dayanıyor. Bu maçlarda Türkiye 8 galibiyet elde ederken, Bulgaristan 10 kez galip geldi. Toplamda ise 6 beraberlik yaşandı.

İki ekip arasındaki toplam gol sayısı ise 86: Türkiye 42, Bulgaristan ise 44 gol attı. Son karşılaşma ise 11 Ekim’de Sofya’da oynandı ve Türkiye 6-1 galip geldi. Bu mücadele ile birlikte, ay-yıldızlılar toplamda 646. resmi maçına çıkıyor. Güncel istatistiklere göre, 645 müsabakada 254 galibiyet, 241 mağlubiyet ve 150 beraberlik elde eden milliler, toplamda 891 gol atıp, 924 gol yedi.

Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın yönetimindeki milliler, bu maçla birlikte 28. resmi maçına çıkacak. Ayrıca, montella gözetiminde oynan 25 karşılaşmada 15 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 4 beraberlik alınmış durumda. Kadroda dikkat çekici gelişmeler de var. Aral Şimşir, ilk kez A Milli Takım’a çağrılırken, Yusuf Sarı ise yaklaşık iki yıl sonra yeniden milli takıma dahil edildi. Eren Elmalı’nın kadrodan çıkarılmasını takiben Mustafa Eskihellaç, aday kadroya eklenmiş bulunuyor.

Mücadelenin hakemi ise İskoçya Futbol Federasyonu’ndan Nicolas Walsh olarak belirlendi. Yardımcı hakemler Francis Connor ve Daniel McFarlane, dördüncü hakem ise Donald Robertson olacak. VAR görevi, Andrew Dallas’a verildi; dördüncü yardımcı olarak Steven McLean görev yapacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.