Dolar 43,5008
Euro 51,9861
Altın 7.224,37
BİST 13.707,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 5°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
5°C
Hafif Yağmurlu
Cts 5°C
Paz 7°C
Pts 8°C
Sal 3°C

Sivas’ta Ulaşımda Yeni Dönem: Çevre Yolları ve Alternatif Projeler

Sivas’ta çevre yolları ve alternatif projelerle ulaşımda yeni dönem başlıyor. Daha hızlı, güvenli ve çevre dostu ulaşım imkanları sizinle buluşuyor.

Sivas’ta Ulaşımda Yeni Dönem: Çevre Yolları ve Alternatif Projeler
27 Kasım 2025 12:57
42
A+
A-

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, şehrin uzun süredir beklediği Kuzey Çevre Yolu projesinin 2026 yılı yatırım programına alınacağını açıkladı. Ancak Uzun, şehir içi trafiğin rahatlaması için belediye olarak kendi alternatif ulaşım projelerine hız verdiklerini belirtti.

İlk etapta Kayseri yolunu Zara Caddesi üzerinden Bağdat Caddesi’ne, ayrıca Lokman Hekim Caddesi’ni de Ramada kavşağına bağlamayı planlayan Uzun, Lokman Hekim Caddesi’nin geçtiğimiz yıl hizmete girdiğine işaret etti. Zara Caddesi’nde altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ve önümüzdeki yıl bu güzergâhın Kayseri Karayolu’na bağlanacağını sözlerine ekledi. Bu proje kapsamında, Zara Caddesi demiryolunun üzerinden geçerek Sivasspor Tesisleri’nin arkasından Ankara Karayolu’na ulaşacak. Böylece, mevcut çevre yoluna paralel, toplamda üç gidiş ve üç geliş hattı içeren yeni bir ulaşım aksı Sivas halkının hizmetine sunulacak.

Başkan Uzun, kuzeyde de yeni yol çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Erzincan yolunu Göktürk Caddesi üzerinden Dört Mevsim Konutları’na, ardından Çayboyu Bilge Kağan Caddesi, Yahya Kemal Beyatlı Caddesi, Ömer Seyfettin Caddesi ve Çağatay Caddesi güzergâhlarıyla Fatih Mahallesi’ne bağlamayı amaçlayan proje, yine 3 gidiş 3 geliş planı kapsamında. Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte, ilerleyen dönemlerde Danişmentgazi Mahallesi’ne kadar uzatılması hedefleniyor.

Başkan Uzun ayrıca, kuzeyde 90 bin metrekarelik bir hastane arsasının imara açıldığını ve yeni hastanenin bu ulaşım aksı üzerinde inşa edileceğini aktardı. Bu sayede, Sivas’ın kuzey ve güney bölgeleri arasında modern bir ulaşım ağı kurulmuş olacak. Son olarak, Taşlı Dere’den de Cumhuriyet Üniversitesi’nin üst kısmında planlanan yeni hastaneye ulaşacak bir yol projesinin imar planına işlendiği ve 2026 yatırım programına alındığını belirten Uzun, projeye yaklaşık 400 milyon TL bütçe ayırdıklarını söyledi. Uzun, “Gelecek yıl açılması planlanan hastaneye ulaşım, bu yeni yol sayesinde vatandaşlara daha hızlı ve konforlu hizmet sunacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.