Dolar 42,6945
Euro 50,1592
Altın 5.898,49
BİST 11.311,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 5°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
5°C
Parçalı Bulutlu
Pts 4°C
Sal 3°C
Çar 5°C
Per 5°C

Trump’tan Fed Başkanı Seçimi ve Faiz Politikası Yorumu

Trump’tan Fed Başkanı seçimi ve faiz politikaları üzerine kapsamlı yorumlar. Ekonomi ve piyasalardaki gelişmeleri takip edin.

Trump’tan Fed Başkanı Seçimi ve Faiz Politikası Yorumu
13 Aralık 2025 13:07
12
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump’tan Fed Başkanı Adaylarına ve Faiz Politikasına Dair Yorumlar

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikalı medya temsilcilerine verdiği röportajda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yeni başkanlarının kim olabileceğine dair görüşlerini paylaştı. Trump, öncelikli adayının eski Fed Yönetim Kurulu Üyesi Kevin Warsh olduğunu belirterek, Warsh’ın faiz oranlarının düşürülmesini desteklediğini ifade etti. Ayrıca, Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett ve başka bazı isimlerle de iletişim halinde olduğunu açıkladı.

Gelecekte Fed Başkanı olacak kişinin, faiz kararlarında Trump ile istişare etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan, bu durumu eski yıllara göre daha az yapıldığını ve bunun yeniden rutin hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. Trump, “Bu artık genellikle yapılmıyor. Eskiden rutin olarak yapılırdı. Yapılması gerekir. Bu, bizim söylediğimiz her şeyi aynen yapması gerektiği anlamına gelmiyor ama sonuçta ben akıllı bir sesim ve dinlenmeliyim” şeklinde konuştu.

Faiz oranlarının düşürülmesinin, ülkenin yaklaşık 30 trilyon dolarlık kamu borcuna olumlu katkı sağlayacağını savunan Trump, ABD’nin küresel çapta en düşük faiz oranlarından birine sahip olması gerektiğine vurgu yaptı. Sorulara verdiği yanıtlar arasında, faiz oranlarının önümüzdeki yıl yüzde 1 veya daha altında olmasını istediği de yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.