Dolar 42,8097
Euro 50,1751
Altın 5.954,05
BİST 11.325,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 4°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
4°C
Parçalı Bulutlu
Cum 5°C
Cts 6°C
Paz 5°C
Pts 8°C

Ticaret Bakanlığı, Emlak Sektöründe Fiyat Artışlarına Sıkı Denetim

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe fiyat artışlarını sıkı denetim altına alarak pazar istikrarını sağlamaya devam ediyor. Güncel gelişmeler için takipte kalın.

Ticaret Bakanlığı, Emlak Sektöründe Fiyat Artışlarına Sıkı Denetim
19 Aralık 2025 14:05
6
A+
A-

Ticaret Bakanlığından Emliak Sektöründe Sert Önlemler

Bakanlık, taşınmaz ilanları üzerinden haksız fiyat artışlarına aracılık eden emlak işletmelerine karşı kararlı adımlar atıyor. Bugüne kadar 1.423 emlak işletmesine toplam 173,3 milyon lira idari para cezası kesildi ve bu cezalar sektörün şeffaflaşmasına katkı sağlıyor.

Sahte ve Manipülatif İlanlara Güçlü Takip

Elektronik ilan platformlarındaki sahte ilanlar ve manipülatif fiyat artışları detaylı olarak inceleniyor. Yetki belgesiz ve kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalar ise hız kesmeden devam ediyor.

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) Güvenliği Artırıyor

İLGİLİ sistem sayesinde kimlik ve yetki doğrulama zorunlu hale getirildi. 1 Kasım 2023 itibarıyla kimlik doğrulaması zorunluluğu başlarken, 2024’te ise kiralık ve satılık iş yeri ilanlarında yetki belgesi kontrolü devreye girdi. Gelecek dönemde tüm satılık taşınmaz ilanlarında yetki doğrulaması zorunlu olacak.

Yetki Belgeli Emlakçı Sayısında Artış ve Kayıt Garantisi

EİDS uygulamasıyla birlikte yetki belgesi alan emlak işletmelerinin sayısı %26 artarak 88 bin 572’ye ulaştı. Artık ilanlar yalnızca taşınmaz sahipleri, yakın akrabaları veya yetki belgeli emlakçılar tarafından yayınlanabiliyor.

Manipülatif Fiyat Artışlarına Ceza Yağdı

Manipülatif fiyat artışlarına aracılık eden işletmelere karşı toplam 173,3 milyon liralık ceza uygulandı. Bu düzenlemelerle birlikte piyasa denge ve şeffaflığının korunması amaçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.