Dolar 42,8180
Euro 50,6322
Altın 6.177,36
BİST 11.311,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Çok Bulutlu
Sivas
6°C
Çok Bulutlu
Çar 6°C
Per 4°C
Cum 3°C
Cts 1°C

Apple’a İtalya’dan 98 Milyon Euro Ceza İstatistikleri ve Detaylar

İtalya’dan Apple’a 98 milyon Euro ceza ve detaylı istatistikler hakkında bilgi. Öğrenmek için haberimizi inceleyin.

Apple’a İtalya’dan 98 Milyon Euro Ceza İstatistikleri ve Detaylar
23 Aralık 2025 05:21
12
A+
A-

İtalya Rekabet Kurumu’ndan Apple’a Büyük Para Cezası

İtalya Rekabet Kurumu, ABD merkezli teknoloji devi Apple ve bağlantılı şirketlerine yönelik önemli bir karar aldı. Kurum, Apple Inc., Apple Distribution International Ltd. ve Apple Italia S.r.l. şirketlerine toplamda 98 milyon 635 bin 416 euro tutarında para cezası kesildiğini duyurdu. Bu karar, mobil uygulama piyasasında hakim konumunu kötüye kullanmak ve rekabeti engellemek suçlamalarıyla alındı.

Gizlilik Politikaları ve Rekabeti Etkileyen Stratejiler

Kurulun yaptığı açıklamada, Apple’ın Nisan 2021’den itibaren iOS işletim sistemine sahip cihazlardaki App Store üzerinden dağıtılan uygulamalara yönelik uyguladığı gizlilik kuralları, Uygulama İzleme Şeffaflığı politikası, rekabet açısından kısıtlayıcı bulundu. Bu politika çerçevesinde, üçüncü taraf geliştiricilere çeşitli izleme ve veri paylaşımı kısıtlamaları getirildiği belirtildi.

Apple’ın Pazar Hakimiyeti ve Uygulama Koşulları

İtalyan yetkililer, Apple’ın App Store aracılığıyla bu pazarda aşırı derecede hakim konumda olduğunu vurguladı. Ayrıca, uygulama izleme koşullarının tek taraflı ve zorunlu hale getirilerek, şirketin ticari ortaklarının çıkarlarına zarar verdiği ve veri koruma hedeflerine ulaşmayı engellediği kaydedildi. Bu durumun rekabeti olumsuz etkilediği ifade edildi.

Sonuç ve Etkiler

İtalya Rekabet Kurumu’nun aldığı karar, büyük teknoloji şirketlerine karşı artan denetimler ve alınan önlemler kapsamında önemli bir adım oldu. Apple’ın bu politikaları ve hakimiyet stratejileri, Avrupa genelinde de birçok rekabet kurumu tarafından yakından izleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.