Dolar 42,9642
Euro 50,4968
Altın 5.976,88
BİST 11.310,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas -2°C
Az Bulutlu
Sivas
-2°C
Az Bulutlu
Pts -2°C
Sal 1°C
Çar -1°C
Per -3°C

Türkiye’ye Yönelik Güvenlik ve Bölgesel Baskılar Artıyor

Türkiye’ye yönelik artan güvenlik ve bölgesel baskılar hakkında güncel bilgiler ve analizler. Bölgesel gelişmeleri yakından takip edin.

Türkiye’ye Yönelik Güvenlik ve Bölgesel Baskılar Artıyor
31 Aralık 2025 10:07
8
A+
A-

Son Gelişmeler ve Bölgesel Güvenlik Riski

Son dönemde yaşanan olaylar, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu güvenlik risklerinin ve bölgesel baskıların arttığına işaret ediyor. Emniyet güçlerinin istihbarat doğrultusunda gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında, Yalova’da çıkan çatışmalarda 3 polis memuru hayatını kaybetti. Ayrıca, 8 polis ve bir bekçi yaralandı.

“Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar Artık Gizlenmiyor”

Özellikle birçok ilde düzenlenen IŞİD operasyonları, Türkiye’ye karşı planlananların daha net ve açık biçimde uygulamaya konulduğunu gösteriyor. Bu süreçte ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin F-35 programına yeniden katılmasıyla ilgili ciddi düşündüklerini belirtti. Trump’ın bu açıklamaları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yanında yapıldı, ancak Netanyahu’dan net bir destek gelmedi. Bu durum, Türkiye’nin uzun süredir sürdürdüğü F-35 sürecine yeniden dönmek istemesine karşılık, İsrail’in olumsuz tutumunu ortaya koydu.

Türk dış politikası, bu gelişmeler üzerine sert bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’de Alevileri ve Dürzileri provoke eden, DEAŞ’ı sahaya süren ve SDG’yi yönlendirmeye çalışan güçlerin İsrail olduğunu dile getirdi. Fidan, “Bunu Türk devleti görmüyor sanıyorlar. Ama yanılıyorlar.” diyerek, bölgedeki karmaşık duruma dikkat çekti. Bu açıklamalar, sahada da karşılık buldu. Türkiye, son günlerde Suriye’ye yoğun asker ve araç sevkiyatını gerçekleştirdi ve gösterdi ki, sabır ve denge sınırlarına ulaşılmış durumda.

Gelişmeler, Türkiye’ye karşı kurulan çok katmanlı planın son aşaması olma ihtimalini de akla getiriyor. Bölgede yaşananlar, hem ikili hem de bölgesel güçlerin hamlelerine karşı Türkiye’nin duruşunu netleştirmesine neden oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.