Dolar 42,9642
Euro 50,4968
Altın 5.976,88
BİST 11.310,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 1°C
Açık
Sivas
1°C
Açık
Çar -2°C
Per -3°C
Cum -7°C
Cts -8°C

Lavrov: Kiev’in terör saldırılarıyla suçunu itiraf ettiğinı belirtti

Lavrov, Kiev’in terör saldırılarındaki suçunu itiraf ettiğini belirtti. Güncel gelişmeler ve detaylar için okuyun.

Lavrov: Kiev’in terör saldırılarıyla suçunu itiraf ettiğinı belirtti
31 Aralık 2025 10:17
13
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi yazılı açıklamasında, 28-29 Aralık gecesi Novgorod bölgesinde gerçekleşen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in resmi konutuna yönelik saldırıyı kınadıklarını belirtti. Lavrov, bu saldırıya ilişkin destek ve dayanışma gösteren dost ülkeler ve ortaklara teşekkür etti.

Saldırının detayları ve Rusya’nın tepkisi

Lavrov, Kiev tarafından gerçekleştirilen bu olayın, Kiev’de yasadışı yollarla iktidarda bulunan kişiler tarafından gerçekleştirilen terör eylemlerinin yeni bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Rusya’da daha önce gerçekleşen tren bombalama saldırıları, sivillere yönelik saldırılar ve gazeteci, politikacı ve kamu figürlerinin öldürülmesi gibi olayların da bu saldırının arka planında yer aldığını ifade etti.

Ukrayna’dan alınan güvenlik garantileri ve uluslararası destek

Lavrov, Ukrayna’nın güvenliğini sağlamaya yönelik çözüm sürecinin bir parçası olarak, Avrupa Birliği ve NATO üyelerinin Kiev yönetimini desteklediğine dikkat çekti. Brüksel, Berlin, Paris ve Londra’nın, uluslararası hukuka aykırı uygulamalarla hayatta kalmaya çalışan Kiev yönetimine verdiği desteği eleştiren Lavrov, bu ülkelerin, Kiev’in saldırılarını ve terör ideolojisini koruma konusunda tutum aldığını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.