Dolar 43,1445
Euro 50,2292
Altın 6.245,71
BİST 12.200,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 5°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
5°C
Hafif Yağmurlu
Cum 3°C
Cts -2°C
Paz 5°C
Pts 3°C

Türkiye’de Dondurucu Soğuklar Etkisini Gösterdi: Sibirya Soğukları

Türkiye’de Sibirya soğukları etkisini gösterdi. Kar, buz ve dondurucu hava koşullarıyla binlerce kişi zor anlar yaşadı. İşte detaylar.

Türkiye’de Dondurucu Soğuklar Etkisini Gösterdi: Sibirya Soğukları
3 Ocak 2026 10:09
19
A+
A-

Türkiye’de Sıcaklıklar Rekor Düşüşler Yaşadı

Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonlarından alınan verilere göre, gece saatlerinde etkisini artıran dondurucu soğuklar birçok kentte hayatı olumsuz etkiliyor. Ölçümler, Türkiye’nin en düşük sıcaklığını Sivas’ın Altınyayla ilçesinde kaydetti. İlçede hava sıcaklığı eksi 25,2 dereceye kadar düştü. Sivas Altınyayla’yı, Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Ovit mevkisi eksi 24,9 derece ile takip etti. Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde sıcaklık eksi 24 derece olurken, Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde sıcaklık eksi 23,8 dereceye geriledi. Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde hava sıcaklığı eksi 23,6 seviyesine indi. Ankara’nın Çamlıdere ilçesi ile Bolu’nun Samat köyünde ise sıcaklık eksi 23,2 dereceye düştü.

Soğuk hava dalgası Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde de etkili olmaya devam ediyor. Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde sıcaklık eksi 22,7, Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde ise eksi 22,6 derece ölçüldü. Ardahan’ın Göle ilçesinde hava sıcaklığı eksi 22’ye kadar gerilerken, Çorum’un Alaca ve Kahramanmaraş’ın Göksun ilçelerinde eksi 21,7 derece seviyesine ulaşıldı. Erzurum Palandöken’de ise sıcaklık eksi 20,6 dereceye düştü. Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyü ise eksi 19,6 dereceyi gösterdi.

Yetkililer, özellikle Sivas ve çevresinde soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkili olmaya devam edeceğine dikkat çekti. Vatandaşlar, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli davranmaları konusunda uyarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.