Dolar 43,1098
Euro 50,3490
Altın 6.395,95
BİST 12.254,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 4°C
Çok Bulutlu
Sivas
4°C
Çok Bulutlu
Pts 3°C
Sal -3°C
Çar -5°C
Per -3°C

Hanzade Seracılık’ta İşten Çıkarılan İşçiler Hak Arayışında

Hanzade Seracılık’ta işten çıkarılan işçilerin hak arayışını ve yaşadıkları süreci detaylarıyla inceleyen haberimize ulaşın.

Hanzade Seracılık’ta İşten Çıkarılan İşçiler Hak Arayışında
12 Ocak 2026 18:19
13
A+
A-

Hanzade Seracılık’ta İşten Çıkarılan İşçiler Hak Talebinde Bulunuyor

Osman Bekar’ın haberine göre, Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Hanzade Seracılık’ta, Çay Holding’e bağlı serada uzun süredir çalışmakta olan işçilerin yaşadıkları mağduriyeti gündeme getirdi. İşçiler, maaş, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıklarını, sahte arabuluculuk belgeleriyle hak arama yollarının engellendiğini ifade ediyor.

Kocagöz yaptığı açıklamada, işçilerin ağır çalışma koşullarına ve mobbinge maruz kaldığını, birçok arkadaşlarının baskı sonucu işten çıkmaya zorlandığını belirtti. Haziran ayı itibariyle devam eden çalışmalara rağmen ücretlerin ödenmediğini, işverenin söz verdiği tazminat ve maaşları aylardır ödemediğini vurguladı. Ayrıca, Çay Holding’in Bursa ve Afyonkarahisar’daki seralarının da mağduriyetlere sebep olduğunu söyledi.

İşçilere imzalatılan sahte arabuluculuk belgeleri ve sahte imzalarla haklarını arama yollarının kapatılmaya çalışıldığını dile getiren Kocagöz, bunun açık bir hak gaspı olduğunu dile getirdi. Toplamda yaklaşık 100 işçinin çalıştığı seradan, şu ana kadar hiçbir işçinin tazminatını almadığını belirten Kocagöz, diğer seralara bağlı işçilerin mağduriyetlerinin ise tam olarak bilinmediğini kaydetti. İşverene ait şirketlerin hâlâ alacaklarını ödememesi üzerine, işçiler devletten alınacak tazminat hakkını kullanma yoluna başvurdu.

İşçilerin yaşadığı mağduriyetleri anlatırken, patronların onlara “Devletten alın” şeklinde yanıt verdiğini aktaran Kocagöz, hakların gasp edildiğini ve alın terinin karşılığının ödenmesi gerektiğini vurguladı. Tarım-Sen, süreci yakından takip edeceğini ve bu vaziyetin kabul edilemez olduğunu belirtti.

İşçiler ise, yıllarca ağır koşullarda çalıştıklarını, gece geç saatlere kadar mesai yaptıklarını ve hamile olmalarına rağmen çalışmaya devam ettiklerini dile getirerek, “Bugün hâlâ hiçbir hakkımızı alamadık,” diyerek mağduriyetlerini anlattılar. İşçiler, tehdit ve baskılar altında çalıştıklarını, paramızın ödenmesi konusunda kandırıldıklarını ve yaşadıkları adaletsizliğe dikkat çektiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.