Dolar 43,4888
Euro 51,5952
Altın 6.788,96
BİST 13.838,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 5°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
5°C
Hafif Yağmurlu
Cts 6°C
Paz 7°C
Pts 8°C
Sal 3°C

Hakan Fidan ve Tom Barrack’dan Suriye ve Gazze Gelişmeleri

Hakan Fidan ve Tom Barrack’ın Suriye ve Gazze’deki gelişmelerle ilgili son analizleri, riskler ve bölgesel etkiler hakkında detaylar burada.

Hakan Fidan ve Tom Barrack’dan Suriye ve Gazze Gelişmeleri
20 Ocak 2026 16:03
23
A+
A-

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Ankara’da bir araya geldi. Görüşme, Suriye’deki ateşkes ve bölgedeki son duruma dair gelişmelerin masaya yatırıldığı toplantı sonrası gerçekleşti.

Görüşmede, iki taraf Suriye’de 10 Mart ve 18 Ocak tarihlerinde varılan mutabakatları ele aldı. Bakan Fidan, bu anlaşmaların, Suriye’nin birliği ve bütünlüğü açısından büyük önem taşıdığını ve 18 Ocak’ta açıkça sağlanan uzlaşmanın bölgenin istikrarı için kıymetli olduğunu vurguladı.

Fidan, ayrıca, Ahmed Şara tarafından çıkarılan kararnameyle, Esad döneminde haklarından mahrum kalan Kürtlerin haklarının geri verilmesinin önemli bir adım olduğunu ifade etti. Bu gelişmeler, bölgenin siyasi dengelerinde yeni bir sayfa açma açısından dikkat çekici bulunuyor.

Gazze Barış Kurulu’na katılım gündemde

Bakan Fidan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’yi Gazze Barış Kurulu’na davet etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, kurulun şartları ve sözleşmesinin detaylarının incelendiğini söyledi. Konuyla ilgili nihai kararın kısa süre içinde Cumhurbaşkanı tarafından verileceği belirtiliyor.

Fidan, bu davetin diplomatik alanda önemli bir gelişme olduğunu ve bölgenin barışına katkı sağlayabileceği umudunu dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.