Dolar 43,7394
Euro 51,8560
Altın 6.973,86
BİST 14.180,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Çok Bulutlu
Sivas
6°C
Çok Bulutlu
Per 7°C
Cum 9°C
Cts 8°C
Paz 10°C

Aksaray’da 14 Şubat için çiçek hareketliliği; Hollanda ve Mersin tedarik içerde yoğun talep

Aksaray’da 14 Şubat için çiçek hareketliliği: Hollanda ve Mersin’den içerde yoğun talep, romantik çiçekler hızla tedarik ediliyor.

Aksaray’da 14 Şubat için çiçek hareketliliği; Hollanda ve Mersin tedarik içerde yoğun talep
13 Şubat 2026 10:11
13
A+
A-

Haber Analizi: 14 Şubat için çiçekçilikte hareketlilik

İçerik doğrultusunda, Aksaray’da 14 Şubat öncesi çiçekçilere yönelik talep artışı dikkat çekiyor. Hollanda’dan ithal edilen çiçekler ile Mersin bağlantılı tedarik zinciri kent içi ve diğer illere dağıtılıyor.

Gelişme bölgesinde, İsmail Baltacı, Hollanda’dan iki TIR çiçek ithal ettiklerini ve ihracat yerine iç pazara dağıtımın ön planda olduğunu belirtiyor. Bu yıl perakende kırmızı gül fiyatlarının 100 ila 120 lira arasında değişmesi öngörülüyor. Toptan kırmızı gülün ise adet olarak 55 ila 60 liraya verildiği ifade ediliyor. İç talepte ciddi hareketlilik gözlemleniyor ve Hollanda’dan gelen çiçeklerin iç piyasa fiyatlarına göre avantajlı olduğu söyleniyor.

Oranlar ve talep bölümünde, ithal gülün ortalama 45 ila 50 liraya tedarik edildiği, perakende fiyatlarının 90 ila 100 lira civarında olması bekleniyor. Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinden yoğun talep bulunuyor; İç Anadolu’da da talepler var. 14 Şubat öncesinde yüz güldüren bir hareketlilik yaşanırken, kırmızı gül ve papatya en çok tercih edilen çiçekler olarak öne çıkıyor. Ayrıca orkide, kesme ve saksı çiçekleri de bu dönemde satılabiliyor. Çiçeklerin ortalama ömrü ise bir hafta veya 10 gün olarak belirtiliyor.

Not: İçerik, haber metnindeki özel isimler ve rakamlar korunarak akıcı bir haber editörü üslubuyla yeniden derlenmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.