Dolar 44,5714
Euro 52,0997
Altın 6.757,19
BİST 13.536,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 14°C
Az Bulutlu
Sivas
14°C
Az Bulutlu
Çar 8°C
Per 8°C
Cum 6°C
Cts 3°C

Filistin Halkına Yönelik İdam Kararları Kınandı: İnsan Hakları ve Vicdan Çağrısı

Filistin halkına yönelik idam kararları kınanıyor; insan hakları ve vicdan çağrısı. Uluslararası dayanışma ve adalet için ses yükseltiliyor.

Filistin Halkına Yönelik İdam Kararları Kınandı: İnsan Hakları ve Vicdan Çağrısı
9 Nisan 2026 11:06
12
A+
A-

Haber Özeti

Muhabirler Derneği Yönetim Kurulu, İsrail tarafından Filistin halkına yönelik idam kararları ve bu kararların uygulanmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, kararların insanlık onurunu hiçe saydığı ifade edilerek en güçlü şekilde kınandığı vurgulandı.

Yaşam Hakkı ve Adil Yargılanma konularına dikkat çekilen açıklamada, yaşam hakkının temel ve vazgeçilmez bir hak olduğu, adil yargılanma ilkesinden uzak, sivilleri hedef alan ve insan haklarını ihlal eden kararların asla kabul edilmeyeceği belirtildi. Bu tür uygulamaların yalnızca Filistin halkını değil, tüm insanlığın vicdanını derinden yaraladığı kaydedildi.

Gazetecilerin Sorumluluğu konusunda vurgu yapılan açıklamada, hakikatin, adaletin ve insan onurunun savunucusu olmanın mesleğin ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret edildi: “Zulüm karşısında susmayacak, mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz.”

Uluslararası Toplum Çağrısı yapılan açıklamada, insan haklarına aykırı kararların derhal durdurulması ve bölgede kalıcı barışın sağlanması için daha güçlü ve kararlı adımlar atılması gerektiği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.