Dolar 45,9009
Euro 53,4046
Altın 6.540,72
BİST 13.662,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 17°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
17°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 16°C

Kılıçdaroğlu yönetiminin araçları: Parayla alındığı iddiasında yeni açıklama

Kılıçdaroğlu yönetiminin araçları: Parayla alındığı iddiasına ilişkin yeni açıklama ve ayrıntılar, tartışmaları aydınlatan güncel analiz.

Kılıçdaroğlu yönetiminin araçları: Parayla alındığı iddiasında yeni açıklama
27 Mayıs 2026 20:36
2
A+
A-

CHP Genel Merkezi önünde sergilenen iki araçla ilgili açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, genel merkez önünde sergilenen iki makam aracının partinin bütçesiyle alındığını ve faturalarının mevcut olduğunu belirtti. Karabat, iddiaların ardından konuyla ilgili ayrıntıları paylaşırken, araçların Sayın Kemal Kılıçdaroğlu döneminde alınan ve kullanılan bir makam aracı ile bu yıl içinde satın alınan diğer bir araç olduğuna dikkat çekti.

Karabat’ın açıklamasında şu noktalara vurgu yapıldı:

  • Genel Merkez’in bahçesinde sergilenen iki aracın parti bütçesiyle alındığı ve faturalarının mevcut olduğu; bu durumun tartışma konusu olmadığını söyledi.
  • Bir aracın 2022 yılında Kılıçdaroğlu döneminde alındığı ve kendisi tarafından makam aracı olarak kullanıldığı belirtildi.
  • İkinci aracın bu yıl alındığı ifade edildi ve bu aracın da Parti parasıyla alındığı ileri sürüldü.
  • İki aracın Özkan Yalım veya Aziz İhsan Aktaş ile ilişkisini reddetti; iddiaların asılsız olduğu ifade edildi.

Karabat ayrıca, Çubuk’ta saldırıya uğradıktan sonra Erdoğan Toprak’ın İstanbul’dan bir zırhlı aracı alıp Kılıçdaroğlu’na sunduğunu belirtti ve bu zırhlı aracın 1,5 yıl boyunca kullanıldığını, ardından yeniden İstanbul’a götürüldüğünü hatırlattı. Tüm kayıtların bulunduğunu vurguladı.

Kaygıların büyüdüğü bir dönemde iddiaların kaynağına ilişkin net bilgiler veren açıklama, konuyu parti içi hesaplaşmaların ötesinde değerlendiriyor. Ancak taraflar arasında sürmekte olan gerilimin karmaşıklığı sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.