Dolar 46,1023
Euro 53,1819
Altın 6.383,84
BİST 13.582,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 24°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
24°C
Parçalı Bulutlu
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 24°C

Deprem Sonrası Filipinler’de Tulum ve Havalimanı Hasarıyla Panik

Deprem sonrası Filipinler’de tulum ve havalimanı hasarıyla panik: rüzgarın etkisi, hızlı güncel gelişmeler ve yardım çağrıları

Deprem Sonrası Filipinler’de Tulum ve Havalimanı Hasarıyla Panik
8 Haziran 2026 10:14
6
A+
A-

Filipinler’den Gelen Şok Depreminin Ayrıntıları

Mindanao’da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem ülkede büyük paniğe yol açtı. Depremin etkileri, ülkenin en önemli ulaşım merkezlerinden biri olan Ninoy Aquino Uluslararası Havalimanı’nda da hissedildi ve güvenlik nedeniyle bazı alanlar geçici olarak boşaltıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler havalimanı terminalinde tavan parçalarının düştüğünü, cam kırıkları ve zemine saçılan enkaz parçalarını gösterdi.

Yolcuların Panikle Kaçışı Videolarda terminal içerisindeki eşya arabalarının devrildiği, bagaj bantlarının çevresine enkaz parçalarının düştüğü ve yolcuların güvenli alanlara yönlendirildiği görüldü. Yetkililer, deprem sonrası terminalin bazı bölümlerinde güvenlik kontrollerinin detaylandırıldığını ve bazı alanların geçici olarak kullanıma kapatıldığını bildirdi.

Okulda Korku Dolu Anlar Mahayahay İlkokulu’nda düzenlenen bayrak töreni esnasında meydana gelen sarsıntı, çocukların hemen arkasındaki yapının saniyeler içinde çöktüğünü gösterdi. Yetkililer olayda yaralanan olmadığını kaydetti.

TSUNAMİ UYARISI ve Üç Ülke İçin Uyarılar Depremin ardından Filipinler, Japonya ve Endonezya için tsunami uyarısı verildi. ABD Tsunami Uyarı Sistemi, bazı kıyılarda 1 ila 3 metre yüksekliğinde dalgaların oluşabileceğini açıkladı. Filipinler Cumhurbaşkanı Ferdinand Marcos Jr., vatandaşlara yüksek kesimlere çıkma çağrısı yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.