Dolar 46,6252
Euro 53,1733
Altın 6.062,27
BİST 14.285,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 25°C
Açık
Sivas
25°C
Açık
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 27°C

Kurultay Talepleri ve Mahkeme Reddi Olayında Yeni Gelişmeler

Kurultay talepleri ve mahkeme reddi olayında son gelişmeleri analiz eden güvenilir içerik. Güncel bilgilerle net açıklamalar.

Kurultay Talepleri ve Mahkeme Reddi Olayında Yeni Gelişmeler
26 Haziran 2026 16:10
3
A+
A-

İstekler ve Başvurular

CHP Grup Başkanı Özgür Özel tarafında teslim edilen delege imzalarının ardından olağanüstü kurultay çağrısı yapıldı. Bu süreçte kurultay için başvurular devam ederken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan müracaatın ardından istinaf mahkemesi kurultay talepli başvuruyu bir kez daha reddetti.

Olağanüstü kurultay talebiyle ilgili gelişmelerin ardından isimlerin 29 Haziran Pazartesi günü başka adımlarda bulunacağı öne sürüldü.

Mahkeme Kararı ve Yorumlar

Kararın gerekçesi ise “esastan değil usulden reddedildi” yönünde. Özgür Özel’in kurmay ekibinde yer alan Murat Emir kararın bu şekilde sunulmasının çarpıtma olduğunu belirtti. Emir şu ifadeleri kullandı: “Karar metnindeki gerçekler iddiaların aksi şekilde. Başvuruyu yapan Genel Başkanımız Özgür Özel veya ekibi değil, davaya taraf olmayan Tülin Apak adlı bir vatandaş. Mahkeme ‘kurultay yapılamaz’ demiyor. Mahkeme, başvuruyu usulden reddediyor. Gerekçesinde ‘Sen bu davanın tarafı değilsin, dışarıdan gelip kararın açıklanmasını (tavzih) isteyemezsin’ diyor.”

Emir ayrıca, “Davanın tarafı olmayan birinin usulden reddedilen dilekçesini, ‘kurultaya yargı engeli’ veya ‘Özgür Özel’e ret’ diye sunmak hukuki cehalet değilse bilinçli bir manipülasyondur.”

Gelişmelerin Seyri

Ayrıntılar için takipte olunuyor. Bu süreçte başvuruların hangi aşamalarda nasıl ilerleyeceği ve kurultay taleplerinin nasıl şekilleneceği önümüzdeki günlerde netleşecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.