Dolar 46,6950
Euro 53,3670
Altın 6.111,44
BİST 14.412,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 30°C
Açık
Sivas
30°C
Açık
Cum 30°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 25°C

Sapanca Gölü’nde SUP ile Gün Doğumu ve Gün Batımı Keyfi

Sapanca Gölü’nde SUP ile gün doğumu ve gün batımı keyfi: huzur veren manzara ve refah dolu anlar, doğayla iç içe renkli bir deneyim.

Sapanca Gölü’nde SUP ile Gün Doğumu ve Gün Batımı Keyfi
2 Temmuz 2026 14:06
7
A+
A-

SUP ile Sapanca Gölü’nde Gün Doğumu ve Gün Batımı Keyfi

Göl çevresinde düzenlenen etkinlikte geniş sörf tahtasını andıran SUP ekipmanlarıyla göle açılan sporcular, kürek çekerek hem gölün hem de çevresinin manzarasının tadını çıkardı. Yaklaşık 80 SUP tahtaının halatlarla birbirine bağlanarak oluşturduğu zincir, gün batımında dikkat çekti ve katılımcılar için unutulmaz bir görüntü oluşturdu.

SUP, ayakta durarak kürekle ilerleyen ve tüm vücudu çalıştıran bir su sporu olarak öne çıkıyor. Denge odaklı yapısı, yeni başlayanların da katılımını kolaylaştırıyor. SUP On Sapanca adlı derneğin kurucu başkanı Mehmet Rıfat Kanger, 2022’de tek başına gölde SUP yaparak spora adım attığını belirtti ve “Talep arttıkça 2023’te Instagram hesabı açtım. Şu an yaklaşık 700 kişi SUP tanıtımı ve eğitimi için sırada bekliyor. Maliyeti çok uygun, herkese hitap ediyor. Kolay bir spor ama suya çıktığınızda can yeleği takmak hayat kurtarıcı” ifadelerini paylaştı.

Dernek yöneticisi Yiğit Can Kışla ise Sapanca Gölü’nün ulaşılabilirliği ve doğal güzelliğiyle SUP için ideal olduğunu vurguladı. Gün doğumu ve gün batımında bu sporu sürmenin keyifli olduğunu belirtti ve 500’e yakın üyenin bulunduğunu, aktif olarak da 80’in üzerinde SUP’un kullanıldığını söyledi. “İleriye dönük hedefimiz kullanıcı sayısını artırıp bir spor kulübü olmak. 2 yıldır ücretsiz tanıtım yapıyoruz. Sapanca Gölü’nü Türkiye’de bir numara yapabilir, ilçeyi daha iyi tanıtabiliriz. Tek eksiğimiz iniş-çıkış için ayrılmış özel bir alan” dedi.

Ekibin üyesi Çiğdem Suda ise gün doğumu ve gün batımı seanslarının keyfini paylaştı: “Sabah 05.30-06.00 gibi göle açılmak ruhu dinlendiriyor. Sadece Sapanca’da değil, Kerpe, Cebeci ve dünyanın her yerinde yapıyoruz. SUP sevdalısı herkese ücretsiz eğitim veriyoruz.”

Geçen yıl spora başlayan Neslihan Cebeci, SUP’u kano yerine tercih ettiğini belirtti ve şu ifadeleri paylaştı: “Kürek çekmek, suya değmek istedim. Topluluğa katıldım, eğitim aldım. 10 gün içinde kendime SUP aldım. Gün doğumunda ve gün batımında bana çok iyi hissettiriyor, özgür hissediyorum.”

Dernek yetkilileri, Sapanca Gölü’nde SUP sporunu yaygınlaştırarak bölgeyi su sporları turizminde öne çıkarmayı hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.