Dolar 47,5384
Euro 54,8269
Altın 6.206,96
BİST 13.449,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 32°C
Açık
Sivas
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 30°C

Özel: YSK’da temsilci krizi ve parti işbirliği

YSK’da temsilci krizi ve parti işbirliğini irdeleyen analiz: süreci etkileyen faktörler, olası sonuçlar ve çözüm önerileri.

Özel: YSK’da temsilci krizi ve parti işbirliği
3 Ağustos 2026 13:10
6
A+
A-

Özet

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci Fatih Altaylı’nın programına konuk oldu. Programda Özel, abdest görüntülerine ilişkin üzünç ve gündemdeki YSK temsilci krizine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Görüntüler ve tepkiler – Abdest alma görüntülerinin Kas­tamonu’da bir vatandaş tarafından çekildiğini belirten Özel, olayın kurgu gibi aktarıldığı eleştirisini sürdürdü. Görüntülerin paylaşılmasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kaydetti: “Kastamonu’da bir vatandaş çekmiş ve o gün paylaşmış, ‘Allah kabul etsin başkanım’ yazmış. Yaklaşık bir ay 20 gün sonra dolaşıma girerek gündem oldu. Sanki biz paylaşmışız gibi gösteriliyor; bundan utanç duyuyorum.”

Dini hassasiyetler ve Bayram namazı – Özel, Hatuniye Camii’nin imamı ve Hacerler Camii’nin imamı ile cemaatine sorulması gerektiğini belirterek, vakit namazını genelde kılmadığını, ama cuma ve bayram namazlarını ise kaçırmadığını ifade etti. “Ama sanki abdest alırken kendimizi çekmişiz, servis etmişiz gibi anlaşılmasına üzüldüm” dedi.

YSK ve temsilci durumu – Seçim güvenliği konusuna da değinen Özel, muhalefet ile iş birliği yapılabileceğini ifade etti. YSK’da temsilci bulundurma süreciyle ilgili olarak, “Yüksek Seçim Kurulu’nda en yüksek oy alan dört parti temsilci bulundurabildiği gibi, Meclis’te grubu olan partiler de temsilci bulundurabiliyor. Biz grup kurarak bu hakkı elde ettik” diye konuştu. Hadimi Bey’in göreviyle ilgili olarak CHP’nin tepkisine değindi ve kendisinin yeniden görevlendirilmesini anekdot olarak paylaştı.

AK Parti-CHP karşıtlığı ve muhalefet stratejisi – Özel, temsilci görevlendirmesi sırasında AK Parti ve CHP’nin ortak tutum sergilediğini savundu. “Gittiğinde AK Parti karşı çıkıyor; ‘Gelemez, olmaz’ diyorlar. DEM Parti ve MHP ise temsilci konusunda ortak destek verirken, AK Parti ile CHP neden karşı çıkıyor?” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, YSK’daki temsilci krizi ve muhalefetin yaklaşımı üzerinde yeni bir tartışma alanı açtı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.