Dolar 47,5953
Euro 55,0659
Altın 6.521,17
BİST 13.685,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 30°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
30°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 30°C
Cts 32°C
Paz 30°C

Terörsüz Türkiye hedefiyle güvenlik operasyonları sürüyor

Terörle mücadelede kararlı adımlar sürüyor: Güvenlik operasyonlarıyla Türkiye’nin huzur ve güvenliği güçleniyor.

Terörsüz Türkiye hedefiyle güvenlik operasyonları sürüyor
6 Ağustos 2026 12:40
7
A+
A-

Terörle Mücadele ve Hudut Güvenliği Güncel Gelişmeleri

Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Terörsüz Türkiye vizyonu doğrultusunda yürütülen faaliyetleri paylaştı. Ana başlıklar şu şekilde öne çıktı:

Terörle mücadele harekâtı kapsamında, son bir hafta içerisinde bir PKK’lı terörist teslim oldu. Operasyon bölgelerinde mağara, sığınak ve barınak ile mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha çalışmaları devam ediyor.

Hudut güvenliği açısından, yasa dışı geçişlere karşı alınan ileri teknolojili tedbirlerle son bir hafta içinde 490 kişi yakalandı. 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı geçişlerini engellemeye çalışırken yakalananların toplam sayısı 7.443’e ulaştı. Engellenen 924 kişiyle birlikte bu yılki toplam engellenen kişi sayısı 44.802 oldu. Hakkari hattında yapılan arama-tarama faaliyetinde yaklaşık 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Bölgesel ve küresel barış ve istikrar için NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi kapsamında 5 adet F-16 uçağı Estonya’ya intikal etmiş olup göreve 1 Ağustos itibarıyla başlanmıştır. İsrail’in Gazze’deki operasyonları ve Orta Doğu’daki gelişmeler ışığında uluslararası toplumun hukuka ve insani değerlere sahip çıkması gerektiği vurgulanmıştır.

İsrail-Gazze harekâtı ve insani kayıplar konusunda, sivillerin hedef alındığına dair bilgilere atıf yapılarak 30’dan fazla sivil hayatını kaybetti; bu tür eylemlerin bölgedeki barış ve istikrar için olumsuz olduğu ifade edildi.

Güncel diplomatik ve savunma temasları kapsamında Bakanlık, 31 Temmuz’da Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu’nun eşi için Ankara’daki cenaze törenine katılındığını ve 1 Ağustos’ta Suriye Savunma Bakanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini açıkladı. Ayrıca, 6 Ağustos’ta KKTC Dışişleri Bakanı’nı ağırlayacağı aktarıldı. Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlarıyla birlikte 1 Ağustos’ta Toplumsal Direniş Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonuna katıldı.

Eğitim ve tatbikat faaliyetleri kapsamında 20 Temmuz’da Slovakya’da başlayan Joint Fire Tatbikatı yarın (7 Ağustos) tamamlanacak. Baltic Trust Karşı Dron Tatbikatı ise 14 Ağustos’ta sona erecek. Ayrıca milli ve uluslararası eğitimler kapsamında ANTALYA’ya çeşitli deniz kuvvetleri unsurları ve üniversite öğrenci grupları ziyaretler gerçekleştirdi.

Envantere giren yeni silah sistemleri ile Kara Kuvvetleri’nin muhtelif ekipmanları ve MPT-76 mühimmatı gibi modernizasyonlar; HGK-84 ve LGK-82/84 gibi hassas güdüm kitleri ile SOM-B1T mühimmatı teslimatı da belirtilenler arasındaydı.

Öğrenci ve personel temini kapsamında Millî Savunma Üniversitesi’nin 2026 Yılı Askeri Öğrenci Temini Seçim Aşaması faaliyetlerinin 7 Ağustos’ta sonuçlanması bekleniyor. Ayrıca 2026 Yılı Uzman Erbaş Temini, Teknik Sınıf Uzman Erbaş Temini ve Sözleşmeli Er Temini başvuruları 9 Ağustos’a kadar devam edecek.

Toplumsal bilincin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen resim yarışmasıyla öğrencilerin vatan sevgisini sanatsal ifadelerle yansıtması hedefleniyor. Halk oylamaları 7 Ağustos’ta ilkokul kategorisi için başlayıp 14 Ağustos’a kadar sürecek ve sonuçlar 21 Ağustos’ta açıklanacak.

SEEBRIG ve Güneydoğu Avrupa iş birliği kapsamında yürütülen hazırlıklar devam ediyor. Kumanovo/ Kuzey Makedonya’da konuşlu SEEBRIG Karargahı İstanbul’a taşınmış durumda ve 03 Ağustos’ta tam harekât kabiliyetine ulaşmıştır. Karargah, 6 ülkeden 28 çekirdek personel ile görev yapıyor ve 27 Ağustos’ta resmi olarak aktifleşmesi planlanıyor.

Kaynak: İçerik diline uygun olarak özetlenmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.